I helgen va vi ju hos svärisarna och grillade. Tänkte tipsa dig om världens bästa till just grillat. Jag bakade nämligen pinnbröd till och det blev en riktig höjdare och mycket roligare än vanligt korvbröd.
Det som är så bra med det här pinnbrödet är att du kan ta med de torra ingredienserna i en påse, sen tar du med mjölken och oljan i andra behållare så kan du göra det här pinnbrödet var som helst. T.o.m ute i naturen!
RECEPT till ca 15 korvar:
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
0,5 dl rapsolja
2 dl mjölk
Smaksättning (valfritt):
2 dl riven ost
Gör såhär:
Börja med att hälla alla torra ingredienser i en plastpåse. Häll sedan i olja och mjölk, väljer du att ha i smaksättning så häller du också i den rivna osten nu. Stäng påsen och börja sedan att knåda degen i påsen.
Ta sedan ut ca 15 bitar ur degen och rulla dem till långa ”maskar”. Dessa ska sedan rullas runt korvarna.
”Maskarna” kommer att fästa bra på korven. Om du vill kan du trycka till den lite i början och i slutet.
Grilla sedan korvarna med pinnbrödet runt. Se till att grillen har medelvärme. Alltså inte rakt över en eld utan gärna på medelvärme så de sakta får gräddas. Ät sedan med valfri topping på korven, senap ketchup eller vad du nu gillar! 🙂
Wow va coolt! Måste prova. Vi har ju faktiskt en grill dessutom på vår uteplats 😀 perfekt till våren !
Jaaa gör det! SÅ kul med lite annorlunda ju! KRAM
Wow va coolt! Måste prova. Vi har ju faktiskt en grill dessutom på vår uteplats 😀 perfekt till våren !
Jaaa gör det! SÅ kul med lite annorlunda ju! KRAM