Innan jag bloggar om vår dag så ska du få receptet på en fantastisk Påsk-Brownie. Den här kommer vara helt perfekt att bjuda på till någon av påskens alla firanden.
Det är alltså en browniebotten, uppepå det har jag gjort en riktigt krämig glasyr och sen är den toppad med nonstop i härliga färger. Garanterat poppis på efterrättsbordet i påsk. Familjen har ätit och den fick toppbetyg. Såå god fick jag höra. ♥ Härligt!
RECEPT:
125 g smält choklad (jag körde hälften mörk hälften mjölkchoklad)
100 g smält smör
3 ägg
3 dl socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Glasyr:
75 gr smör
2 msk kakao
1 dl florsocker
1 äggula
2 msk vaniljsocker
Topping:
Nonstop godis
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad.
Rör ihop ägg och socker. Vispa inte då det inte ska komma in luft i kakan. Blanda i kakao, socker, vaniljsocker och mjöl. Smält smöret och häll i det. Rör om ordentligt. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Den ska vara lite ”gungig” i mitten när du tar ut den.
Låt kakan svalna.
Gör glasyren:
Smält smöret. Ta av från värmen. Häll i resten av ingredienserna, sist har du i äggulan. Rör om ordentligt. Låt glasyren stelna till lite innan du breder på den på den avsvalnade kakan. Avsluta med att lägga på nonstopgodiset.
Hejsan!
Denna ser ju supermumsig ut! Tror du jag kan byta ut vetemjöl mot glutenfri mix rakt av?
Jajemen! Gör det!