CHILI – OCH LIMELAX
1 st Lime
500 g Lax, 4 bitar
1/2 st röd peppar
2 tsk Ingefära
100 g machésallad
2 dl Ris okokt
2 msk Sesamfrön
1/2 msk sweetchilisås
1/2 msk soya
2 tsk olivolja
2 dl Crème fraiche lätt 15%, smaksatt t ex parmesan och vitlök
Gör såhär:
1. Koka riset. Skär limen i tunna skivor.
2. Hacka chilin och lägg det på laxen, krydda och strö på med ingefära. Salta.
3. Lägg sesamfrön, soyan, sweetchilisåsen och oljan i en liten skål. Blanda samman och lägg röran på laxen. Toppa med limen.
4. Lägg laxen i en ugnsform och tillaga i ugn 175° ca 15 minuter. Du kan också ställa in frysta laxfileer, ha dom inne lite längre då.
Servera med kokt ris och creme fraîchen.
(Enligt Viktväktarna innehåller detta 13 PP.)