Dags för ett nyttigt recept igen, ett glutenfritt nyttigt recept på äppelpaj. Alltså denna paj var ju så sjukt god så inte kan jag tro att den var nyttig, inte alls faktiskt. Dessutom svänger du ihop den på två röda. Jag är så glad för det här receptet för nu gör det inget att jag har craving efter äppelpaj mer. Inte alls…. ♥
Jag gjorde den i små portionsskålar. Tycker det ser så gott ut och sen är det perfekt med en sån här till varje person.
Kan säga att kokosen i den bara förhöjer smaken ytterligare. Kokos kommer nog bli ett stående inslag i mina äppelpajer fr o m nu. 🙂
Jag serverade den med vaniljyoghurt, vet du att det dryper i min mun nu när jag skriver om det. Så fasligt gott alltså!
RECEPT 3 äppelpajer i portionsform:
3 äpplen
1 msk malen kanel
1/2 msk malen kardemumma
1,5 dl havregryn (glutenfria om du vill köra glutenfritt)
0,5 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
4 msk kokosolja
1 msk flytande honung
Gör såhär:
1) Skala och tjoffa upp äpplena och lägg dem i portionsformar.
2) Strö över lite extra kanel och kardemumma över äppelbitarna.
3) Blanda samman havvregryn, kardemumma, kanel, kokosflingor, pumpafrön och kokosolja till en härlig smulig deg.
4) Strö det över pajerna och sen är det skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Håll koll så att pajen inte blir för mörk på ovansidan. Börjar den bli mörk så har du på aluminiumfolie uppepå tills de gräddats klart. Äpplena ska bli mjuka. Njut denna med lite vaniljyoghurt. MUMS!
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för många fler recept på mat och bak, inspo och tips!
Såg riktigt gott ut
L[ter s[ gott och inte minsta snabbt att trixa till! Älskar äpple!
När/var ska honungen i?
Sorry, i röran med kokosolja och havregrynen.
Tack! Blev kanon 🙂
Denna var riktigt, riktigt god. Bytte pumpafrön mot solrosfrön och tjongade i chiafrön också. Kokosfettet jag hade hemma räckte inte utan jag fyllde på med rapsolja. Kommer göra om denna massor av gånger! Min misstänksamme gubbe frågade vad det var för saker på haha, men även han tyckte det var gott!