Hörni, nu ska ni få recept på världens enklaste och godaste! Gillar du morotskaka och något som går snabbt så måste du testa denna?! Wow, så saftigt och så gott tyckte Tony som fick mumsa på det här fatet idag dagen till ära, hans födelsedag och allt!
Detta är alltså härlig morotskaka som du brassar i ordning i mikron. Typ 2 minuter så är det klart. Hur bra?
Det roliga är att jag klurar på att göra såna här till våra gäster som kommer imorgon, så bra blev dem!
MOROTSKAKA I MIKRO 2 ST
3 msk smör
1 mellanstor morot
3 msk strösocker
3 msk vetemjöl
0,75 tsk bakpulver
1 ägg
2 tsk kanel
0,5 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
nypa salt
Morotskakeglasyr:
1 msk rumsvarmt smör
2 msk färskost/philadelpihaost
0,75 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
några droppar citron
Gör såhär:
1) Smält smöret, riv moroten smått. Lägg allt i en bunke.
2) Blanda socker, mjöl, bakpulver, alla kryddorna och salt. Häll i det i morotsblandningen.
3) Knäck i ägget och rör runt tills du har en smet.
4) Smörj 2 mikrougnssäkra behållare, jag använde efterrättsskålar, får gärna vara ganska så stora så smeten inte väller över. Häll i smeten och kör i micron på full effekt i ca 2 minuter. Du kan stoppa efter 1 minut och kolla hur det ser ut då alla mikrovågsugnar är olika.
5) MOROTSKAKEGLASYR: Blanda alla ingredienser och rör om tills du har en len glasyr. Ta ut morotskakorna och låt de svalna, ta ur dem ur formen och låt svalna helt. Klicka på glasyren och servera förslagsvis med lite hallon och lite florsocker.
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, tips och livet i allmänhet!
Wow det måste jag testa såååå bra ju
Fina bilder!
Morotskakan blev jättemumsig, så enkelt att svänga ihop
Hur stora formar? Mina blev kladdiga i botten – vad gjorde jag för fel tror du 😉
Hade dom inne för kort stund.