Åh jag börjar helt klart längta till alla små glöggmingel och mysiga träffar med förberedelserna till jul. Skult och säga det när det ska bli 19 grader varmt här i våra trakter. Haha….
I alla fall så vill jag tipsa om detta tilltugg till julen. Detta är min absoluta favorit, finns inget godare tilltugg faktiskt.
Mjuk pepparkaka med cream cheese och fikon. Denna mjuka pepparkaka är verkligen magiskt god. Den blev precis sådär saftig som jag bara älskar. ♥
RECEPT:
2 ägg
2 dl socker
1 dl gräddfil
½ dl grädde
50 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt och vitt.
2) Blanda vetemjöl med bakpulver, pepparkakskrydda, kane och kardemumma och rör ner i smeten.
3) Rör ner gräddfil, grädde och smält smör.
4) Häll i smeten i en bakplåtpappersklädd brödform. En avlång form.
5) Grädda i cirka 40 minuter i ugnen. Jag kollade med sticka så att den var torr. Kakan kommer att vara sådär härligt saftig inuti, kan se underbakt ut men det är den inte. Den är bara magiskt bra.
6) Dela upp pepparkakan i små bitar, på med cream cheese på varje och en bit fikon. Såååå gott!
Hej, det verkar jättegott. Om man ska göra pepparkakan glutenfri, kan man använda vilket glutenfria mjöl som helst då? Eller finns det något du rekommenderar? Jag är inte van att baka glutenfritt men har börjat lite smått, märker att jag mår bättre och blir inte lika uppblåst i magen om jag undviker gluten. Stort tack! kram
Hej!
Absolut, byt ut mot samma mängd glutenfri mjölmix. Finns i glutenfria hyllan. Tillsätt också 2 msk fiberhusk. Kram