Mazarinrutor

På min födelsedag bakade jag mazarinrutor, Tony som älskar mazarinrutor var euforisk. Det är som mazariner fast de är bakade i långpanna. Så lyxigt med så himla många på en gång. Av den här satsen blir det rejält många, tror jag fick ihop över 20 stycken

Det här får du inte missa att testa baka. Enkelt och så vansinnigt gott, jag som inte äter gluten smakade och tyckte det var magiskt gott. Mandelmassa i bakverk är alltid en winwin situation.

RECEPT MAZARINRUTOR

350 g smör
200 g mandelmassa
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk bittermandelolja (kan uteslutas)
6 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker

Glasyr:

4 dl florsocker
ett par matskedar vatten
några droppar citron

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och riv sedan mandelmassan.

2) Blanda alla de torra ingredienserna, inklusive strösockret.

3) Vispa upp äggen, häll i mjölk och vispa runt det.

4) Rör i hälften av mjölblandningen, rör om. Ha sedan i resten och rör om tills du har en någorlunda jämn smet.

5) Ha i den rivna mandelmassan och sist det smälta smöret. Rör om tills smeten är jämn (förutom de härliga mandelamassa bitarna då).

6) Klä en bakplåt (jag använde en plåt som var ca 35×25 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten i den. Bred ut den jämnt. Grädda i nedre delen i ca 25 minuter.

7) Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten till en jämn smet, droppa i några droppar citron. Bred över glasyren på den avsvalnade kakan. Låt stelna innan du skär upp kakan.

Testar du att baka något av mina bakverk får du gärna tagga mig på sociala medier. #niiinis eller så taggar du mig @niiinis.se.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

142
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
6 years ago

Älskar mazariner så dessa måste testas.

Evelyn
Evelyn
6 years ago

Hej jag undrar om man kan frysa in kakan och ta upp när man får besök?

niinis
niinis
Reply to  Evelyn
6 years ago

Går jättebra!

Lillemor Olsson
Lillemor Olsson
6 years ago

De var verkligen goda, så det blir en ny omgång bakat i veckan.

Mia Arborén
Mia Arborén
6 years ago

Hej
Går d bra att göra dessa med dinkel? Älskar dina recept

niinis
niinis
Reply to  Mia Arborén
6 years ago

Absolut! Tack snälla!

Mia Arborén
Mia Arborén
Reply to  niinis
6 years ago

Sweet

Åse Palmer
Åse Palmer
5 years ago

Hei. Har du oppskrift på glutenfria mazarin rutor?

niinis
niinis
Reply to  Åse Palmer
5 years ago

Tyvärr inte, men byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix, sedan tillsätter du 1 1/2 msk fiberhusk.

Alexandra
Alexandra
4 years ago

Ska man vispa äggen med elvisp eller för hand? Från en som är urkass på bakning 😅

niiinis
niiinis
Reply to  Alexandra
4 years ago

Spelar ingen roll egentligen. 🙂

Helen Andersson
Helen Andersson
4 years ago

Blev jättegoda ,strödde på lite hackad mandel ovanpå 😋

Carola Nilsson
Carola Nilsson
4 years ago

Kan denna göras några dgr i förväg? Ska baka o bjuda på jobb men i 3 dgr.

niiinis
niiinis
Reply to  Carola Nilsson
4 years ago

Absolut! Denna blir nästan bara godare efter någon dag. 🥰

Therese Eriksson
Therese Eriksson
6 months ago

Kan man förvara dessa i kylen 4 dagar eller e de bäst o frysa in o ta upp när dom ska ätas?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Therese Eriksson
6 months ago

Jag skulle säga att du ska frysa in dem för att de ska hålla bäst. ☺️

Nästa inlägg

Ballerinamilkshake

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x