Godmorgon Måndag!
Ny vecka, nya utmaningar. Haha….alltså den klyschan, den har näsan gjort mig irriterad tidigare. Men hörni, det är ju så. Det är på veckorna som man kan nå nya höjder, är det inte så? 🙂 Här hemma är det höstlov. Det känns urskönt faktiskt. Milo har inga stressiga morgnar, han får strutta runt här och ta morgnarna som dom kommer. Idag sov han länge och går fortfarande bara i kalsongerna och njuter av att inte göra nånting.
Senare idag åker vi och går på bio. Maleficent 2 väntar. Vi har tittat på trailern här hemma och den verkar minst sagt spännande. T.o.m så jag är lite spänd. Det stora kruxet för mig är vad jag ska äta på. Att gå på bio utan att äta på något är ju som att fira jul utan julafton typ. Haha…. Måste klura lite men det lutar åt vindruvor och kanske hinner jag baka någon form av muffins som passar min kost att ta med. Milo laddar för popcorn och läsk.
Tänkte förresten uppdatera er lite runt min kost och sellerijuicen senare. Många undrar kanske hur det går? Har du några frågor kring det så släng in en kommentar vetja!
Igår kväll var det Söndagsmiddag hemma. Älskar när vi alla samlas. Kan inte bli mysigare faktiskt, det är som att man slutar helgen på nästa sätt. Man får snacka om helgen som gått och veckan som ska komma. Det är så härligt att ha vuxna barn, det är verkligen så spännande att få följa dom i livet. Allt är ju såklart inte guld och gröna skogar, det finns mycket som dom också tampas med i livet. Men jag är glad att jag får vara med och stötta och finnas till för dom. Dom är ju det viktigaste vi har i livet.
Den här hönan var med och dukade och fixade, vad annars. Där jag är där är hon. Lilla sötisen.
Som jag skrattade åt den här bilden. Hahahaahahahaa…..
Gratängen fick massor med beröm av familjen, den var tydligen väldigt god. Du får recept på den lite längre ned. Vi satt uppe och pratade med Thedde till halv 12 inatt. Så mysigt verkligen. Fattar bara inte hur jag orkade sitta uppe så länge? Haha…. sov ända till sju i morse gjorde jag också. Så skönt.
KYCKLING & BACONGRATÄNG, 8 pers
4 kycklingfiléer
2 paket bacon
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
4 msk kalvfond
2 msk kycklingfond
1 msk dijonsenap
4 msk sweet chilisås
2 tsk paprikakrydda
2 krm cayennepeppar
salt och peppar
500 g pasta
250 g riven ost
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i stora tärningar. Stek i olivolja tills de här helt genomstekta.
2) Pressa i vitlöksklyftorna. Tärna paprikan i mindre bitar. Stek med dom också tills de mjuknat. Salta och peppra lite. Häll upp allt i en ugnsfast form.
3) Klipp baconen i mindre bitar, stek dom så de får lite färg. Häll i dem i ugnsformen också.
4) Blanda grädde, creme fraiche, kalvfond, kycklingfond, dijon, sweet chilisås och alla kryddor. Vispa så allt är utblandat.
5) Koka pastan al dente. Om pastan ska koka 10 minuter så kokar jag runt 7. Häll i den i ugnsformen också. Häll till sist i gräddblandningen också, rör runt så allt är utblandat.
6) Strö på riven ost. Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills osten fått fin färg. Toppa med basilikablad. Servera med grönsallad, gott bröd med smör och ost. Detta är riktigt riktigt gott!
Japp då fick du även lite tips för mat till denna veckan. Jag älskar gratänger, lätt att slänga ihop och gräddas klart i ugnen. Blir dessutom väldigt mycket vilket är toppen, då räcker det länge. Perfekt idag nu när vi ska på bio, då kan Milo äta rester från igår.
Nu ska jag hoppa in i duschen, sen är det dags att börja åka mot bion. Vi hörs lite senare.
Kram Nina
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för många fler recept, livet i största allmänhet och tips
Åh den gratängen måste jag laga till!! Undrar vad åt du för smarrigt då resten smaskade på denna? Känns det inte jobbigt att laga alla goda rätter och sedan inte få smaka?
Så mysigt att få rå om grabbarna på detta sätt. Undrar om det är ”killigt” att komma hem till mamma och äta. Har två tjejer (20,18år) som jag knappt ser till någon gång 🙂
Bara om de ska ha bilen eller vill ha något av mig. Nåja det går nog över det med men känns lite trist ibland.
Haha, för det mesta är dom ju upptagna med annat men ibland får vi till det.
Nu är jag van att jag äter annat. Jag är konstig sådär, jag älskar ju att laga mat och baka så för mig är det som terapi även om jag inte får äta det…. jag vet, jag är skitkonstig. Jag åt faktiskt bara frukt för jag var fortfarande mätt från lunchen som blev lite sen. Men jag smakar maten för att se vad det är jag kokat ihop.
Tack! Gud vad det lät gott 🙂
Åh måste testa! Ser gott ut
Ska det verkligen vara så mycket fond?
4 msk kalvfond o 2 msk kycklingfond?
Du menar är inte tsk?
Nä, msk!
Hej! Kan inte du kolla med dina stora killar om de har tips på schyssta lite sportiga parfymer eller om du har ngt tips. Ska passa en kille som fyller 16 snart.
Det ska jag verkligen göra! Återkommer med det. Kram
Vilken kycklingfond resp kalvfond använder du , jag är väldigt ovan med fond
Jag köper alltid BONG, de är absolut bäst!
Var är dina tallrikar från? Jättefina
Tack! ❤️ Dom är från Mateus.
Jag är så otroligt glad för din sida med så otroligt goda recept
Hela familjen njuter av maten
Såååå kul att höra! Tack snälla för du delar med dig! ❤️
Gjorde din kyckliggratäng idag. Sååå god! Gjorde på halv sats, men vi har 2 middagar kvar av denna! Superbra recept! TACK!
Så kul att ni gillade också! 👌🏻😋😍
Tack för ett superbra recept Nina. Vilken hit det var. Jag satt på förmiddagen och funderade vad jag skulle göra till middag. Kyckling var basen men sedan skulle jag hitta ett recept och göra något gott av den. När jag kollade igenom din receptskatt så föll jag för det här receptet och hör och häpna, jag hade alla ingredienser hemma. Det här var nog bland det godaste jag någonsin lagat. Tusen tack för inspirationen!
Så roligt att höra, kul att det uppskattas! 😍👌🏻
Gjort denna nu, var supergott 😋Tack!
Kul att du gillade! 😍
Den ska jag laga
Tack! Ska göra idag. Ska det vara så mycket fond, är lite känslig för ”salt”, om det är rätt- vilken av dem är bäst att minska på?;) kram!!
Du kan bara minska mängden om du tycker det känns mycket. Kram
Hej! Jag bytte ut paprikan mot färska champinjoner som jag skivade och blandade ner i gratängen samt pressade ner vitlöken som stektes en kort stund i slutet med baconen. Blev så gott!
MUMS! Tack för tips!
Och nästan ännu godare dagen efter 😋
Prövade receptet idag och barnen älskade den.Tack 🙏
Idag ska jag laga denna rätt. Måste prova något nytt. Äterkommer med resultatet när vi har provat 👍👍
Så otroligt god den var kyckling och bacon gratängen var. Det kommer jag definitivt göra fler gånger👍👍👍❤❤❤
Det godaste vi ätit på länge! 😋
Vad glad blir! 🥰
Tack för ett jättegott recept. Passsar bra när vi är några stycken. Tar med till min son där vi ska fixa lite til dom. Bra att transportera. 🥰😋😋
Gjort denna idag och alla i familjen gillade den och den va sååå god 😊❤️
Härligt och höra! 🥰
Undrar om man kan byta ut creme fraichen mot ngt annat?
Jag föreslår att du byter ut crème fraiche mot ökad mängd vispgrädde. Vill du ha den lilla syrliga brytningen, kan du pressa i några få droppar färsk citronsaft. Var bara försiktig med citronsaften, om den får koka med kommer den att förorsaka att såsen skär sig. Smaken kommer fortfarande att vara god, men utseendet blir tråkigt.