En perfekt rätt att laga som comfortfood är den här fantastiskt enkla ”Mac&Cheesen”. Du måste testa!
Kyckling/bacon ”Mac&Cheese”
500g kycklingfiléer
350g penne pasta
175g bacon
1 tsk olivolja
1 lök
1 vitlöksklyfta
60g smör skivad
1/2 dl vetemjöl
7,5 dl mjölk
100g riven cheddarost
120 g frysta ärter
3 dl brödsmulor (formbröd)
2 msk hickorysås
Salt peppar
Gör såhär:
1) Värm ugnen till 200C. Koka kycklingen i en medelstor kastrull på medelvärme i 10 minuter. Lägg på en tallrik och lägg åt sidan tills den är tillräckligt kall för att hantera. Använd två gafflar för att strimla kycklingen.
2) Koka pastan al dente. Häll av och lägg sedan pastan i en stor skål.
3) Strimla och stek bacon i 5 minuter eller tills det börjar bli knaprigt. Ha sedan i bacon och kyckling i pastan. Värm olja i stekpannan. Tillsätt lök och vitlök och stek i 2 minuter. Häll detta i pastablandningen.
4) Smält smöret i en medelstora kastrull på medelvärme. Tillsätt mjölet och rör runt i 1-2 minuter. Ta bort från värmen. Tillsätt sedan mjölken lite åt gången,rör tills allt mjöl är i och du har en klumpfri sås. Koka på medelvärme under omrörning i ca 5-8 minuter. Rör i osten tills den smälts. Krydda och häll i hickeysåsen, blanda väl.
5) Häll ostsåsen över pastablandningen. Tillsätt ärterna och rör om. Häll pastablandningen i en ugnsform på ca 20×30 cm. Strö på alla brödsmulor. Grädda i 25-30 minuter eller tills toppen är gyllene och krispiga och fyllningen bubblar.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR