Vill du svänga ihop en lite annorlunda tårta så tipsar jag dig om denna. Enkel att svänga ihop, sen kan jag nog inte med ord beskriva hur god den här blev.
BOTTEN:
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 msk mjölk 3%
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
2) Tillsätt mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda i cirka 5 minuter.
3) Stjälp upp kakan upp och ned.
Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten. Sitter det hårt kan du blöta ned pappret lite så släpper det enkelt.
4) Ta något runt i en storlek som du får ut 3 runda bottnar och tryck ur dessa ur tårtbotten. Låt dessa sedan svalna ordentligt.
5) Vispa 5 dl grädde. Varva sedan botten med kolakräm och grädde. Lägg på ett nytt lager med botten osv. Toppa med grädde, kolakräm och blåbär.
KOLAKRÄM:
3 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Nypa salt
Gör såhär:
1) Blanda i allt i en kastrull. Koka tills du får en seg kolasås. Jag kokade i ca 20 minuter. Låt sedan svalna ordentligt.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)