Kanelhavrekakor

Jag går ofta igenom lite recept som jag har här på bloggen och insåg att jag har väldigt dåligt med kakrecept. Enkla snabba kakrecept. Sagt och gjort så började jag leta runt lite efter roliga recept, tänkte att det ju måste finnas maaaassor där ute. Det gör det kan man säga. Om man säger såhär, det kommer ju inte ta slut på kakrecept. 🙂

Dessa naggande busenkla och svingoda små kanelkakor visade sig bli en riktigt höjdare. Gillar man en lagom smak av kanel med äkta smör, ja då är man verkligen hemma med den här kakan.

Detta recept hittade jag på Baka.se och har som vanligt ändrat om lite som jag känner och tycker blir bäst.

KANELHAVREKAKOR, ca 20 st

3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
0,75 tsk bikarbonat
1,5 tsk kanel
150 g rumstempererat smör

Gör såhär:

1) Blanda alla torra ingredienser..

2) Tillsätt smör och blanda allt till en deg.

3) Rulla kulor och lägg på bakplåtspapper, tänk på att de flyter ut en aning när de gräddas.

4) Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, tips och livet i allmänhet!

454
Subscribe
Notify of
guest

13 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linna
Linna
5 years ago

Hej,

Om man vill göra dessa glutenfria, vilken mjölsort och mängd rekommenderar du då?

niinis
niinis
Reply to  Linna
5 years ago

Mjölmix från Finax, samma mängd somras vanligt.

Lillan
Lillan
4 years ago

Hade ingen bikarbonat hemma, kan man ha något annat istället?

niiinis
niiinis
Reply to  Lillan
4 years ago

Har inte testat något annat men ta 1,5 tsk bakpulver istället. 👍🏼

Rose-Marie Mattsson
Rose-Marie Mattsson
3 years ago

Har gjort dessa några gånger, jättegoda ,men senaste gången jag bakade dom så tillsatte jag även lite kardemumma, det blev ännu godare. Tack för supergoda recept.

Synöve
Synöve
3 years ago

Hej!
Bakade dem igår, ett litet tips – Jag hade även i lite Flingsalt – sååå goda

Anna Bosson
Anna Bosson
2 months ago

Ska smöret vara smält eller inte?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Anna Bosson
2 months ago

Som det står i receptet, rumstempererat.

Lena
Lena
22 days ago

Mina havregryn var slut, så jag tog müsli, blev knapriga och mycket goda.

gunnel strångert
gunnel strångert
17 days ago

Du skriver 175 grader är det för varmluft ?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  gunnel strångert
17 days ago

Alltid vanlig om inget annat anges.

Vendela
17 days ago

Jag lade till vaniljpulver och kardemumma. Supergott!
Och hela köket doftade jul!

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Vendela
16 days ago

🎅🏼❤️

Nästa inlägg

Han tyckte jag var grisfärgad

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x