Hörrni, igår gjorde jag ju jordgubbsgråttor som jag lovade ge dig receptet på. Dessa bara måste du testa att baka! Supergoda…. De två sjuåringarna som satt och gottade sig med dessa igår sa högt: ”Mmmmm, nu ska jag njuta riktigt ordentligt av den här” och så blundade de och hummade samtidigt. Det är ett jefla bra betyg det mina damer och herrar!
Dessa Mini-grottor är verkligen busenkla att göra. Jag gjorde mina lite mindre så jag väljer att kalla dom för Mini-grottor. Det är en alldeles lagom bit och så kan man två utan dåligt samvete. 🙂
Här kommer recept samt steg för steg förklaring.
RECEPT:
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
ca 1/4 dl jordgubbssylt (min busenkla hemkokta hittar du HÄR)
Gör såhär:
1) Blanda samman det rumsvarma smöret med mjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker.
2) Blanda samman tills du har en deg.
3) Forma små bollar av degen. Lägg i små bakformar. Jag fick ut 30 stycken på den här degen.
4) Ta fingret eller skaftet på en sked och tryck små hål i mitten på bollarna.
5) Fyll de små hålen med sylt. Jag valde jordgubbssylt men du kan självklart välja vilken sylt du vill. Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan de serveras.
Jag förvarar dessa i en plåtburk i frysen. Perfekta att ta fram när man får gäster eller så äter man upp alla själv! 🙂
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
gud va sugen jag blev nu
Mums! Så gott 🙂
Haha jag läste jordgubbsråttor först
Gråttor?
Inte grottor alltså?
Men fan… haha, ändrar right away! 😉
Jag tog färska blåbär istället för sylt. =)
Längesen jag åt hallongrottor. Tack för inspo 🙂