Lovade ju att ge dig ett recept på ett bröd som jag typ slänger ihop flera ggr i veckan. Jag älskar det här brödet och har typ svårt att låta bli och ta fler….
Havrelimpa 1 st
8 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1,25 tsk salt
3 ägg
4 dl vaniljyoghurt
Gör såhär:
1) Mixa havregrynen till mjöl i en blender. Mjölet blir lite grövre i konsistens.
2) Blanda i bikarbonat, salt och yoghurt. Vispa upp äggen lite lätt och ha i dem också.
3) Blanda samman till en riktigt kletig smet.
4) Klä en brödform med bakplåtspapper och klicka i smeten i den. Grädda på 175 grader i ca 60-70 min.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Smakar det lika bra med naturell youghurt och vaniljpulver istället tro Försöker att undvika gluten och socker
Absolut!
Mums, vad gott detta lät, måste test ikväll <3
Det receptet ska jag testa!
Låter jättegott, men kan man ta filmjölk istället för youghurt?
Absolut!
Gjorde detta bröd igår kväll och avnjöt det nu till frukost! Så gott!! Tack för tips på ett enkelt och gott bröd!!
Åh vad roligt att höra! Ja det är verkligen toppen!
Måste testa!!
Bra tips! Vill gärna prova, men hur gör du med solrosfröna? De är inte med i receptet nämligen.
Nä, garnering tänker jag att man gör som man vill med….
Du har verkligen alltid ”kanonrecept”! Tack så mycket!
Åh tack Gun, så himla glad jag blir! ❤️
Kan man använda skrädmjöl istället?
Absolut!
Åh vad gott det låter, det måste jag testa! Hur stor form ska man använda?
Kram till dig och tack för en härlig blogg!!
Om jag använder havremjöl hur mycket ska jag ta då? Samma?
Oj. Vad svårt. Nej inte samma då havregrynen ju sjunker ihop så mycket när man kör dem i blendern. Men låt säga att du tar 3/4 av den mängden som jag skrev.
Tycker att det blir för dominant i smak med bikarbonat , vad kan jag ta i stället o hur mycket
Tycker du? Å jag känner ingenting jag. Men testa att ta 3 tsk bakpulver istället.
Den här limpan bakar jag varje vecka. Jättegod och mycket bra alternativ till fikabröd. Ibland har jag även i en råriven morot. Blir saftigt och gott.
Tack för alla goda glutenfria recept.
Vad roligt att du gillar! ❤️
Hej har du på solrosfrön i ugnen
Har på det precis innan limpan går in ja. 🙂
Jag har färdigt havremjöl, hur mycket ska jag då ta.
Lika mycket. 🙂
Vaniljyougurt? 🙄. Ville bara dubbelkolla
Javisst! 👌🏻😋
Jag gör detta bröd varje vecka, har i bakpulver, filmjölk och russin som jag blötlägger dagen innan det blir verkligen så gott. 😋
Åh så gott, så måste jag också testa att göra nångång! 😍
Wow! Min man älskar detta brödet! Vansinnigt lätt att göra. Använde soyghurt vanilj då det är den enda yoghurt vi äter. Tack Ninni, dina recept är såå bra!
Åh så härligt att höra, vad glad jag blir! 🥰
Hej och tack för alla tips du ger, älskar’t! Tror du man kan använda vaniljkvarg istället för vaniljyoughurt?
Ha det gott och lycka till i Marbella! 😍
Självklart! 🥰
Hur mycket havremjöl ska man ha i? Blir ju kanske en annan volym än om man mixar havregryn.
Jag utgår från mängden havregryn i detta recept.