Grön ärtsoppa med ingefära, chili och kokosmjölk

Ja men dags att tipsa dig om världens godaste gröna ärtsoppa som vi åt till förrätt i lördags. Den var enkel att svänga ihop och smakade magiskt gott till vitlöksbröd. Detta är ett hett tips att ta till om du vill göra något riktigt gott.

GRÖN ÄRTSOPPA MED INGEFÄRA, CHILI OCH KOKOSMJÖLK

1 vitlöksklyfta
2 cm färsk ingefära
1/2 grön chili
100 g spenat
500 g frysta ärtor
7 dl grönsaksbuljong
400 g kokosmjölk
1/2 citron
salt
peppar

Topping:

Koriander
Röd chili

Gör såhär:

1) Skala och hacka vitlök och ingefära. Kärna ur chilin och finhacka den. Fräs allt i olivolja i ca 2 min.

2) Skölj av spenaten och låt den svettas med en stund tillsammans med ärtorna. Ha sedan i buljongen. Låt koka i ca 10 min. Rör om lite då och då.

3) Ta av från värmen och mixa den slät med en stavmixer. Ha kvar soppan i grytan. Ställ tillbaka på spisen igen och häll i kokosmjölken. Låt den hettas upp och ta sedan av den från värmen. Smaka av med citron, salt och peppar.

4) Häll upp i skålar och toppa med koriander och skivad röd chili.

Följ mig gärna på Instagram och på min Facebooksida för mer!

4
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Underbar middag!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x