Godmorgon!
Oj, det blev sent igår. Att hålla koll på en 18 årsfest tar både på krafterna och blir galet sent. Nu är det i alla fall över och snart dags för oss att åka ut och städa allt. Innan det blir det ändå en långfrukost, det är ju söndag och klockan är tillbakaflyttad. Gillar’t inte alls, var kan man klaga? Regeringen eller?
Jag ska gå upp här och baka lite bröd. Ett glutenfritt bröd som klassas som LCHF bröd. Jättegott är det och jätteenkelt som du bara slänger ihop och gräddar.
RECEPT ca 6 stora:
2,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1/2 msk fiberhusk
salt efter smak
4 ägg
1 dl grädde
1/2 dl créme fraiche
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Vispa ihop ägg, grädde och créme fraiche. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål.
3) Rör i de torra ingredienserna i äggsmeten. Låt svälla i en kvart.
4) Blöt händerna med vatten och forma till 6 bullar.
5) Grädda i mitten av ugnen till de blivit gyllene, skulle säga ca 15-20 minuter.
Hepp, dags att sätta fart med bakningen här, snart äter vi rykande färska frallor vid morgon TV:n. Vi hörs lite senare.
Kram Nina ❤️
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR.
Följ mig gärna på min Instagram HÄR.
Härliga helg morgon..en timme hit eller dit kan verkligen ställa till det. Längtar till att du delar med dig av Sverige kakan i långpanna. Tänkte baka den till jobbet då det är många som vill fika:)
Bästa mjuka LCHF-brödet jag testat! Tack, tack, tack för receptet!
Blev alldeles för lös ”deg”. Fick lägga i muffinsformar. I ugnen just nu…