Glutenfria kanelbullar på

Hallojsan i blåstens sverige! Eller i varje fall här i mellansverige, herreminjeeee som det blåser alltså! Jag vågar knappt gå utanför dörren idag. Ytterdörren flög upp så det är bäst att hålla i allt man har när man sticker ut näsan utomhus. Vad är väl mysigare då än att slå på en panna kaffe och sedan äta en god glutenfri bulle?! Jajemensan! Nu jäklar i min lilla låda kan jag också göra det.

De här glutenfria bullarna blev helt perfekta och så vansinnigt smaskiga, så känner en som bara drömt om kanelbullar sedan jag började äta glutenfritt för snart 2 år sedan. Nåja, jag har ätit en och annan bulle faktiskt men det är räknat på en hand tror jag. Här ska du få receptet.

Här har vi ett gäng med härliga alldeles varma bullar. Dessa är absolut godast att äta nybakta, så tips tips om du bakar dem. Sätt på en panna kaffe just när du börjar baka dem så ni kan fika direkt. De går att frysa, då med fördel direkt efter gräddningen.

GLUTENFRIA KANELBULLAR, ca 30 st

50 g jäst
5 dl mjölk
100 g smör (rumsvarmt)
1 dl socker
½ tsk salt
2 msk fiberhusk
5 dl mjölmix
2½ dl rismjöl
2½ dl bovetemjöl
(du kan använda bara mjölmix också, själv gillar jag att det blir lite mer struktur i bullen av de olika mjölsorterna)

Fyllning:

100 g smör
strösocker
kanel

Garnering:

1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör såhär:

1) Värm mjölken till fingervarmt (37°)

2) Lös upp jästen i den fingervarma mjölkblandningen och tillsätt fiberhusken, låt svälla i ca 10 minuter.

3) Blanda samman alla övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter (spara ca ½ dl till utbakningen).

4) Låt degen jäsa i bunken under plastfilm i 60 minuter.

5) Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen och dela upp degen i 2. Kavla ut degen till 2 plattor, bred på fyllningen, rulla sedan ihop degen och dela varje rulle i ca 15 bitar.

6) Lägg bullarna i pappersformar på en bakplåt och låt jäsa övertäckta under bakduk i ca 45 minuter.

7) Pensla med ägg och strö över pärlsocker.

8) Grädda kanelbullar i mitten av ugnen, 250°C i ca 8-10 minuter.

Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 300 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Följ också min Youtubekanal (<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

Mer goda recept här på sidan: 

• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

• 20 LÄTTLAGADE MATRECEPT 

• 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTERNA

• 10 POPULÄRASTE KYCKLINGRECEPTEN 

Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️

KRAM NINA

8
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helen
Helen
6 years ago

Man blir aldrig besviken av dina recept!:) Fantastiska goda bullar blev det.Tack!

niinis
niinis
Reply to  Helen
6 years ago

Åh vad roligt att höra. Kul att du gillade!

Nästa inlägg

Bra start! 

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x