Äntligen dags för ett nytt härligt recept. ♥ Den här pajen blev så fasligt god och hela familjen mumsade allt vad dom orkade. Denna paj är glutenfri men jag delar också med mig av det vanliga receptet. En ost och skinkpaj med fetaost, sååå gott så det vattnas i min mun.
RECEPT:
4,5 dl glutenfri mjölmix (för vanlig pajdeg byter du ut mjölmix mot vanlig mjöl)
150 g smör
4 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
FYLLNING:
150 g fetaost
2 dl strimlad skinka
2 dl riven ost
ÄGGSTANNING
3 ägg
2,5 dl mjölk
kryddor efter smak (jag hade i rosmarin, salt, peppar, lite vitlökskrydda och paprikapulver)
Gör såhär:
Blanda samman smör, mjölmix och salt till en grynig massa. Jag gjorde min i köksassistenten.
Tillsätt vattnet och arbeta hastigt ihop degen. Låt den vila övertäckt i kylskåp ca 30 minuter. Jag lindade in den i en påse.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rund kaka, så stor att den täcker formens botten och kanter. Lägg degen i en smord form och tryck till den så den passar i formen.
Sätt ugnen på 225º.
Förgrädda pajen i 225° ca 15 minuter.
Lägg i fyllning i din pajdeg och toppa med äggstanningen och riv lite mer ost över om du vill. Grädda i ugnen ytterligare ca 25 min eller tills äggstanningen stannat.
Kika gärna på mitt recept på PIROGER och min VÄSTERBOTTENPAJ
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)