Häromdagen när mamma, syrran, Pierre och bebis var här på besök så slängde jag ihop en paj igen. Jag är så himmelens glad över att jag lyckats ta fram ett glutenfritt recept på smulpaj som är helt fantastiskt gott. Jag brukar få ett gäng rabarber från mamma o pappas rabarberbuske som är typ modell HUGE!
Den här pajen är lite knäckig på ytan, tack vare rårörssocker så får den det där knäckiga lite sirapssmakande. URGOTT om du frågar mig!
Att äta den med vaniljlglass OCH vaniljsås är höjden av SMASKIGT!
RECEPT:
2 ½ dl mjölmix (använder du vanligt mjöl tar du samma mängd)
1½ dl havregryn
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
½ dl rårörssocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär och 1 rejäl stjälk rabarber
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölet, havregrynet, smör, strösocker, vaniljsocker och rårössocker i en bunke. Se till att det är smuligt och ordentligt omrört. Smörj formen och häll i bären och de skivade rabarberna i botten. Du kan sockra lite lätt uppepå. Fördela sedan ut pajsmulet över blåbären. Skjuts in i ugnen (i mitten av ugnen) i ca 15 minuter. Servera med vaniljsås och vaniljglass.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Mums,jag skulle rulla fram om jag var lika duktig på att baka som du!!
Tack för ännu ett mumsigt glutenfritt recept. Tur att du finns i vårat liv 😉
Fina du! Tack, vad fint sagt! ♥
Mums,jag skulle rulla fram om jag var lika duktig på att baka som du!!
Tack för ännu ett mumsigt glutenfritt recept. Tur att du finns i vårat liv 😉
Fina du! Tack, vad fint sagt! ♥
Den var supergod, testade igår!!
Kul att Du också gillade!
Den var supergod, testade igår!!
Kul att Du också gillade!