Guuuu va gött det blev igår. Jag brukar göra en liknande men böt ut fonden igår och det blev också väldigt gott.
FÖRRÄTT:
En knippe färsk sparris
Solrosfrön
Parmesanost
Smörstek den färska sparrisen. Torr-rosta sedan solrosfröna och strö över flingsalt. Riv parmesanost. Strö sedan solrosfrön och parmesan över sparrisen. Servera.
VARMRÄTT 4 p.
4 kycklingfiléer
4 skivor prosciutto
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
1/2 msk rosmarin
2 msk balsamvinäger
2 tsk soya
2 msk kycklingfond
Salt & peppar
Linda in kycklingfiléerna med prosciutto. In i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter. Blanda under tiden såsen till kycklingen. Ha i créme fraiche, grädde, rosmarin, balsamvinäger, soya, kycklingfond och salt och peppar. Häll i denna såsen över kycklingen när kycklingen börjar bli klar och låt såsen puttra med ca 10 minuter. Servera till ris och en grönsallad, gärna med fetaost.
Ooooh, så gott det låter! Det där blir kvällens middag.
Tack tack för receptet.
Ha nu en toppenlördag
Kram
Irene
Hej Nina,
Du har en superskön blogg som jag läser jätteofta.
Tänkte på dina magproblem och vill ge dig ett litet tips tills du har fått veta vad det onda beror på. Jag har själv haft jätteproblem med magont och kramper och i juni tog de bort en bit av tarmen. nu är jag mycket bättre. Åter till tipset… sparris och citrusfrukter är ”trådiga” och kan skapa ”bollar” och täppa till tarmfickorna, så det kanske är bra om du undviker dem tills du vet vad det beror på. Du kan läsa mer om det på nätet. Lycka till och hoppas att de hittar orsaken till ditt magproblem så att du snart kan bli bättre.
Kramis Maria
Denna kycklingrätt blev det till middag ikväll, gick hem hos alla i familjen