Idag lagade jag en supergod lunch här hemma! Vi älskar thaimat i vår familj och denna var en riktig höjdare.
Thai fläskfilé, 4 pers
1 fläskfilé
1 knippe salladslök
1 knippe koriander (uteslut om du inte gillar)
4 msk röd currypasta (ta mindre om du vill ha mindre hetta)
4 msk jordnötssmör (uteslut om någon är allergisk)
2 msk farinsocker
1 msk soya
1 burk kokosgrädde
1 burk wokgrönsaker (ica:s)
1 lime (juicen)
Gör såhär:
1) Strimla salladslöken och koriandern. Stek i lite olivolja.
2) Strimla fläskfilén. Stek med den också i ca 5 min tills den får lite färg. Häll i wokgrönsakerna och låt dem steka med i ett par minuter.
3) Ha sedan i currypasta, jordnötssmör, farinsocker, soya och kokosgrädde. Låt puttra på medelvärme i ca 15 min.
4) Häll i limejuicen och blanda runt. Servera med nudlar. Jag gjorde risnudlar.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Kika gärna på dessa recept:
Helstekt fläskfilé med krämig balsamicosås
Använder du japansk eller kinesisk soya?
Kinesisk! 😀