Nu ska jag bjuda dig på mitt absolut bästa och godaste bullrecept jag NÅÅÅÅGONSIN gjort. Alltså detta var verkligen som en dröm, jag har aldrig fått dom så bra och smakerna var bara helt magiska! Du MÅSTE testa! Jag är verkligen helt lyrisk.
CITRONBULLAR
150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 pkt (50g) jäst
1,5 dl strösocker
1 tsk salt
(4 tsk stött kardemumma)
ca 12 – 15 dl mjöl
FYLLNING:
1 citron
2 msk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
100 g mjukt smör
GÖR SÅHÄR:
1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i degskålen på köksmaskinen. Annars i en vanlig degbunke. Häll över lite av mjölken och rör om tills jästen löses upp. Häll i resten av mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och kardemumma.
3. Häll mjölet luftigt i degen. Packar du med dl mått så kan det skilja väldigt mycket i mängd. Häll i lite i taget tills du har en smidig deg som är mjuk men ändå smidig. Jag kör den alltid tills den precis släpper väggarna i degbunken. ALLTID! Spar lite mjöl till utbakningen.
4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 45 minuter.
6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Kavla ut den till en stor platta Som är ca 1 cm tjock.
7. Ta rumsvarmt smör och ha i det i en skål. Riv zesten (skalet) av en hel citron och blanda i. Ha i resten av ingredienserna till fyllningen. Bred sedan ut fyllningen på hela plattan.
8. Rulla ihop plattan från långsidan. Skär ca 3 cm tjocka skivor av rullen och fördela i en smord muffinsform. Jag ville göra dem i muffinsform för de behåller en sån otrolig saftighet och smak i bullen då. Du kan självklart ha dem i vanliga bullformar också.
9. Jäs i ca 30 min under bakduk. Pensla bullarna med en uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i ca 7-10 min.
10. Pudra med florsocker och servera.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Hej
Ska citronsaften inte vara med?
Nope
Blir det bara 12 bullar?
Nej, beror på hur stora du väljer att göra dem.
Dom ser jättegoda ut! Dom vill jag prova att baka. Citron och bullar är ju alltid gott! Glad Påsk! 🙂 Jenny
Kan man ha pärlsocker på
Absolut!
Provade att baka bullarna idag. Oj, vad goda de var! Tack för tips och recept.
Nu känner jag Ibbas citronbullar på tungan. De är bara helt underbara. Måste nog prova dessa, för jag vet inte om jag kan vänta tills vi kommer till Forsby Kvarn igen.
God smak och fin konsistens. Smaken av citron och kardemumma gifter sig så otroligt fint. Intressant touch på den klassiska bullen!
Hur stor ska rektangeln vara? Hur många bullar räknar du med att det blir ungefär?
2 stora muffinsplåtar ungefär. Beror på hur stora du vill ha dem.
Hej!
hittade detta recept på pinterest och de verkar supergoda. Kan man kalljäsa dessa på något vis över natten?
Absolut! Då skulle jag ha i hälften av jästen, baka ut dem och ha i fyllningen, låta dem jäsa övertäckta i kylen och sen grädda på morgonen. 👏🏻🤩
Går det byta mjölet mot glutenfritt rakt av eller behövs det mer/mindre? Använder oftast Lailas blå.
Jag byter ut rakt av och tillsätter 2 msk fiberhusk, degen blir dock väldigt lös av men försök jobba med plasthandskar eller mjölade händer så brukar det gå bra. 👌🏻🥰
Jätte goa bullar ( utan kardemumma ) Kan du baka flera bullar mormor frågade mitt barnbarn så goda dom var tyckte han👌👌❤️
Åh vad roligt, man älskar ju när barnen tycker om. ❤️
Hej😃 Nu har jag även bakat dina goda citronbullar,toppengoa😋
Kul med lite annat 👍
Tack för lite annorlunda recept 🤗🌺
Visst är dom goooooda! Så kul att du gillar! ❤️
Så jättegoda bullar. Bjöd man o son på dessa och de undrade vilket kondis jag varit och handlat på!
Haha, det var mig ett gott betyg! Kul att det uppskattas! 🙂
gjorde havregrynskakorna dom på 10 min Men dom släpper inte formarna Så dom gör jag inte mer Men dom är goda
Testat dessa bullar o va supergoda men jag har så svårt att få dom jämstora. Rullen känns som den blir större o större under tiden jag skär. Hur ska jag göra bäst?
För mig började dom bli jämna när jag verkligen försökte få plattan att bli så jämn som möjligt. 👍🏼
Är det bara skalet jag använder inte saften också?
Ja precis.