Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus
Här ska du få tips på en riktigt härlig påsktårta så har jag en här. Den här är magiskt god och fyllningen skulle jag kunna föräta mig på. Den är både fräsch och söt samtidigt, exakt så som jag gillar det!
PÅSKTÅRTA
Botten
3 ägg
1,75 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
Fyllning (kokos & citronmousse)
2 dl creme fraiche
1½ dl florsocker
2 dl kokosflingor
1 ½ dl vispgrädde
½ citron (zesten)
Topping
2 dl vispgrädde
1 dl kokos
1 citron
Gör såhär:
1) Börja med botten. Klä en springform med bakplåtspapper, gör även kanter av bakplåtspappret så botten får växa sig riktigt hög i formen. Springform på 15-20 cm är lagom för denna botten.
2) Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker ljust och luftigt, jag lät min smet vispa i köksassistenten i ca 10 minuter.
3) Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ned det i äggsmeten för en riktigt smidig och len smet. Vänd försiktigt med slickepott, inte röra hårt utan vända alltså.
4) Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills bottnen är helt torr när du känner med sticka. Låt svalna och dela i tre delar. Ett tips är att kyla den lite i kylen eller kanske t.o.m slänga in i frysen en stund. Då kan du den i 3 härliga lager som ser sådär proffsiga ut.
Fyllning:
1) Vispa creme fraiche och strösocker. Vänd ner kokosflingorna och den rivna citronzesten och ställ i kylen en stund, gärna upp till en timma.
2) Vispa grädden hårt och vänd sedan ner den. Lägg på kokosmoussen på lagren.
Topping: Riv av skalet på citronen. Vispa grädden. Garnera tårtan med grädden. Blanda den rivna citronen med kokos och strö över hela tårtan.
Förboka signerade ex som finns i begränsad upplaga av min bakbok ”BAKA PÅ #= MINUTER”, finns HÄR!
Här kan du följa mig;
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Hej,
Vad är citron zesten?
Tårtan ser verkligen jättegod ut 😍
Skalet på citronen. 😀
Så man använder inte citronsaften alls?
Nej precis! 👍🏼
Hej! Kan man frysa en färdig tårta tror du? Tänkte vara ute i god tid innan påsk😊
Nej det skulle inte jag göra. Däremot så kan du frysa bottnarna och sen bara sätta ihop tårtan när det är dags. 👍🏼
Verkar vara en tårta i min smak. Enligt receptet ska det vara 1 1/2 dl florsocker i fyllningen. Sedan står det att creme fraiche ska vispas med strösockret. Florscoker eller strösocker, det är frågan.
Åh förlåt. Florsocker ska det vara.
Har ingen springform som är så liten. Kan jag göra i en som är 24 cm dvs standardstorlek.?
Det går bra! 👍🏼