Kalas i finblusen

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Halloj!

Sitter i bilen och är på väg ut till Tonys bror, deras jänta fyller 17 år idag. Tiden går så fort, hon var en liten bebis när jag och Tony träffades och nu är hon alldeles snart vuxen.

Jag har på mig min >>nya tröja från Soya Concept.<< Alltså, äääääälskar den. Så skön och superduperfin!

Just nu är det 20% rabatt på hela sin order om du anger rabattkod: 1911. Passa på för tusan!

Hepp, nu är vi framme. Vi hörs senare.

Kram Nina

3
2 kommentarer

Juliga kycklingbullar

Här ska ni få recept på mina juliga kycklingbullar. Det finns ju dom som inte äter köttfärs men istället kycklingfärs, då är dessa supergoda att göra. Jag rullar dessa och lägger på bakplåtpappersklädd plåt. Dessa blir verkligen kanongoda!

RECEPT JULIGA KYCKLINGBULLAR

1 kg kycklingfärs

1,5 dl grädde

1,5 dl mjölk

1,5 dl ströbröd

2 ägg

1 gul lök

1 msk honung

2 tsk salt

1 tsk malen vitpeppar

1/2 tsk svartpeppar

1 tsk mald timjan

1 tsk kanel

1 msk sötstark senap

olja och smör

Gör såhär:

1) Blanda mjölk, grädde och ströbröd. Låt svälla några minuter.

2) Hacka löken smått (den kan med fördel mixas så den blir till en kräm, vispa samman den med äggen.

3) Blanda färsen med äggblandningen, honung, alla kryddor, ströbrödsmjölken, senap och salt till en färssmet.

4) Fyll en spritspåse med smeten.

Lägg bakplåtspapper på en plåt, gärna med ett litet galler om du har. Annars funkar det fint rakt på plåten också.

5) Spritsa ut små bollar mot din blöta hand. Lägg köttbullarna på plåten och stek i ugnen på 180-200 grader i ca 10 min.

6) Sista 5 minutrarna kan du dra på högsta på grill i ugnen. Eller så kan du steka köttbullarna i smör och olja så de får fin yta.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Inspiration på lite mer trevliga recept:

Godaste rödbetssalladen

Matjestårta

Hemmagjord pepparrotssill

Potatis & matjespaj

Kram Nina

6
Kommentera

DINKELBRÖD I LÅNGPANNA

Godmorgon raringar!

Oj oj vad jag hattat runt med sömnen inatt. Dock så somnade jag om på småtimmarna och sov ända till halv 8. Hela dagen har ju hunnit gå nästan. Haha… Nu ska du få ett FANTATISKT recept på långpannebröd gjord på dinkelmjöl utav mig. Detta bröd är bakat på både vanligt siktat dinkelmjöl, fullkornsdinkel och lite vetemjöl. Dinkelmjöl har lägre GI än vanligt vetemjöl.

Tony höll på att smälla av hur gott detta blev! De små linfröna i brödet ger det lite tuggmotstånd och lite krisp, smaken av dinkel är mer rustik kan man säga. Jag har alltid föredragit dinkelmjöl framför vanlig vetemjöl just av den enkla anledningen. Gillar du det också bara måste du prova att baka detta brödet.

NINAS DINKELBRÖD I LÅNGPANNA

1 pkt jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
0,75 dl olivolja
2 msk mörk sirap
4 dl dinkelmjöl
4 dl fullkornsdinkelmjöl
4 dl vetemjöl
0,5 dl linfrön)

(OBS: mjölmängden kan variera beroende på färskhet, märke m.m. När degen släpper kanterna i bunken är den klar.)

Förslag att fylla brödet med: 

Solrosfrön
Pumpafrön

Sesamfrön
Torkade aprikoser
Russin
Nötter

Gör såhär:

1) Värm vattnet till 37 grader. Smula ned jästen i bunken. Häll på vattnet och lös upp jästen.

2) Ha i sirap, salt, linfrön och olja.

3) Sikta i mjölet, sikta i lite i taget tills du har en smidig jämn deg som släpper kanterna. Låt degen jobba i ca 3-4 minuter. Låt sedan jäsa övertäckt i ca 45-60 minuter tills degen blivit dubbel så stor. Sätt ugnen på 200 grader., jag hade både varmluft och vanlig.

4) Platta ut degen på bakplåtpappersklädd plåt. Låt sedan jäsa övertäckt ytterligare i 30 minuter.

5) Pudra över lite vetemjöl, dela också upp degen i rutor med hjälp av en degspatel.

6) Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-15 minuter. När du knackar på brödet ska det vara hårt och låta lite, då är det klart. Kolla gärna under brödet, har det fått lite färg där är det klart.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

138
19 kommentarer

Kostade skjortan och halva armen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel

Godmorgon darlings!

Jag var så otroligt trött igår så jag somnade ifrån hela patrasket. Nu har mamma och jag hamnat i det här ”sova helt galet” tiderna. Kvällstrött så jag går åt. Men ikväll ska jag kolla på Idol, ska försöka hålla mig vaken. Som tur är så är Idol redan kl 19 ikväll, bra för en kvällströtter som mig.

Min arbetsplats igår var Espresso House. Var egentligen hungrig men skulle inte äta där, köpte en påse med dessa godingar istället. Kostade skjortan och halva armen på Espresso House just men gott var det.

Har ni smakat?! Alltså wow, man ska vara beredd på att det är riktigt jäkla drag i dessa. Ingefäran gör dem starka men oj så goda. Innehåller rörsocker dock så det är inget jag kan smaska på egentligen men någon smakade jag och herreminjee så gott! Sega och så galet goda.

Fått frågor om mitt läppstift? Egentligen är det läppenna och gloss. Det är ett bra upplägg om man vill ha lite hållbarhet men ändå lite blankt på läpparna.

Läppglanset är från >>CLARINS, nr 02 Coral Apricot-shimmer.<< Skrivit om det tidigare. Det finns inget som är så bra som detta. Jag älskar det verkligen, perfekt glossigt och så är det vårdande också. Sen är det krämigt, precis så ska en lipgloss vara.

Läppennan med färgen Nude01 har utgått men ersatts av den >>HÄR<< som heter Taupe. Den är det 30% rabatt på just nu.

Nähä, nu ska jag fortsätta rensa skafferiet här. >>Rensningen<< har börjat här hemma, hoppas vara klar till jul.

Punkt 8 kommer dock ta tid. Det är en jäkla massa skåp som måste rensas. Till råga på allt behöver vi fylla ut med skåp här hemma, får inte plats med allt. Ska köpa nå fina väggskåp och sätta upp.

Men du, vi hörs senare!

Kram Nina

11
3 kommentarer

Snabb kanel och kardemummakaka

Dags för ett enkelt recept igen! Jag gillar själv när det är enkelt och går snabbt. Helst om man tex väntar gäster och inte hunnit baka innan. Den här kakan går toksnabbt att svänga ihop och gott blir det. Skulle du servera vaniljvisp eller vaniljsås till skulle det liksom toppa hela alltihopa. Smakerna är ljuvligt goda med både kardemumma och kanel och så självklart äkta smör. MUMS!

Missa inte: Över 100 recept på mjuka kakor (<klicka för recept)



SNABB KANEL/KARDEMUMMAKAKA, CA 8 BITAR

Kolla även dessa vaniljhjärtesnittar (<klicka) och godaste mandelmassakakan (<klicka) 

1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 dl naturell yoggi
50 g smör
2 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret.

2) Blanda ihop resten av ingredienserna. Vispa ihop dem så det blir en slät smet.

3) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform. Häll i smeten och grädda på nedersta falsen i 15-25 min. Beror lite på hur din ugn är, den ska vara lite lite kladdig i mitten. Pudra med florsocker. Klart!

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Fler goda kakor: 


Godaste Blåbärskladdkakan 

Himmelsk Päronkaka

Sverigekaka med twist 

Banankaka med kaffe 

Festlig saffranskaka med kolamousse 


Missa inte: SILVIASOCKERKAKA

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR 

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

89
9 kommentarer

Mysig middag med härliga tjejer

Hej älsklingar!

Igår blev vi inbjudna på härlig middag på Adtraction jag samarbetar med som bjöd in några influencers för att njuta av lite härligt umgänge och god mat. Jag måste verkligen varmt rekommendera det stället. Mysigt, kunnig och proffsig personal, gott som inihelskotta så allt blir liksom som en wow-upplevelse! Men jag har hört att man måste boka bord i god tid, ofta fullt där. Igår var det knökfullt.

Lite halva huvuden men dock en bild på vårt bord. Vi var ett riktigt härligt gäng. Mycket skratt och bara så härligt att få hänga med ”kollegor” i branschen.

Nu ska jag räkna upp alla som var med.

VitaeStilo

Carola Wetterholm

Marit Dybeck

Linda Marie

Lina Ekh

Fina barnsaker

Förra gången vi var där åt jag sushin, så sjukt gott! Godaste sushin jag ätit. Gillar ni sushi så är det nästan ett måste med ett besök.

Förrätt blev dessa edamamebönor. Enligt min kostplan får jag inte äta dom men igår åt jag upp hela det här fatet. Haha…. men, jag ångrade mig djupt för väl hemma hade jag så sjuuuuukt ont i magen. Snacka om karma.

Salladen jag åt var helt ljuvlig. Avokado och äggplanta sallad. De plockade bort den friterade svampen så den blev ”Nina-vänlig”. Så god och så fräsch!

Hepp, gotta go. Vi hörs lite senare! Fått många frågor om vad jag har på läpparna så tänkte visa er.

Kram Nina

10
2 kommentarer

Julpynt och julpyssel

Dags att tipsa om lite pyssel till jul igen. Jag älskar verkligen att pyssla till jul, något man gjort själv blir så mycket roligare och fina att hänga upp. Dessutom kan barnen vara med och pyssla också om dom vill.

JULPYSSEL 1

Gör en egen julstjärna i trä! Så maffig att hänga upp på väggen. Vi hade vår i trapphuset och det blev så himla fint!

Det enda du behöver är 6 st kvistar i ungefär samma storlek. Hampasnöre och ljusslinga. I år ska jag göra en igen men i år ska jag ha i många ljusslingor så den lyser sådär superhärligt!

JULPYSSEL 2

Pyssla ihop lite mindre trästjärnor som du ställer lite här och var. Fint att ha flera i olika storlekar. 6 kvistar och hampasnöre är allt du behöver till varje. Kan vara fint att binda ihop med ståltråd också. ⭐️⭐️⭐️

JULPYSSEL 3

Baka stora pepparkakor och gör hål i. Trä igenom snöre och dekorera fönstrena med hängande fina pepparkakor. HÄR hittar du tips på hur du kan dekorera dem. HÄR hittar du perfekta receptet på proparkaksdeg.

Kram Nina

3
Kommentera

Bloggmiddag och bästa mascaran

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för NordicFeel

Gokväll! ❤️

Eller vad tusan, klockan är ju tjugo över 4. Dock så är det kolsvart här så det känns som mitt i kvällen/natten.

Vi har just varit och lämnat minigrisen hos sin farmor o farfar. Han ska hänga där en stund ikväll medan vi går på varsin middag i Sthlm ikväll.

Detta är som att få gå på jobbmiddag för mig. Jag som jobbar ensam har ju liksom inga ”jobbträffar” på det sättet. Så idag tänker jag säga att jag ska på middag med jobbet, låter så trevligt ju.

Lovade ju att tipsa dig om den här >>mascaran från IDUN<<. Jag berättade ju att jag skulle testa den här för några veckor sedan.

Ämen jag är såååå tvärnöjd! Det bästa jag haft, någonsin. Jag svär! Ger mycket volym, lätt att tvätta bort, smular inte, hamnar inte under ögonen, mycket svärta. Så bra! Den är dessutom till för oss som har både känsliga ögon och bär kontaktlinser.

Nu ska jag strax ta över bilen och släppa av Tony. Jag ska ut och leta böcker till Milo. Han har läsdag i skolan imorgon och har beställt en ”Dagbok till alla mina ”fans” bok. Ska jag leta upp en bokhandel någonstans på Stureplan och köpa en till honom. Hans första bok han någonsin velat ha, ja förutom bebisböckerna. Då jäklar kastar man sig ut och köper!

Vi hörs sen!

Kram Nina

2
1 kommentar

Snabba lussebullar utan jäst

Det här receptet är en gåva!

Alla har ju verkligen inte tid med bakning…. alls. Lussebullar kanske man inte hinner med ens för att det ska jäsas och grejas. Sen finns det dom som kan stå vid bakbordet stora delen av julen. Jag har ju detta som mitt jobb så jag MÅSTE ju stå vid bakbordet mycket för att testa recept och inspirera. Något jag alltid brunnit lite för är att få folk att våga baka, även om man inte kan så är det inte så svårt bara man följer recepten man ser. Får jag en person som aldrig velat baka att äntligen ta tag i det så blir jag lycklig på riktigt. Dessa snabba lussebullar utan jäst klarar alla av att baka och gissa om de blev goda? De godaste jag ätit sa Tony, och då är det ett väldigt fint betyg ska ni veta. Alldeles fluffiga och mjuka så man kan knappt tro att det är bullar med jäst som brukar kännas så kompakta. Godast är de att äta direkt, men frys in dem du inte äter direkt och ta fram när du är sugen, tina snabbt i micron och njut.

Jag har en hel kategori som heter SAFFRAN (<klicka), där hittar du massor med superhärlig recept på olika saker med saffran.

Stora maffiga saffransbullar med vaniljkräm

Saffranscheesecake med glöggtäcke

Saffran och citronbullar

Saffranskaka i långpanna med lingon och vit choklad

Kladdkaka med saffran och vit chokladfudge

SNABBA LUSSEBULLAR UTAN JÄST, CA 15 ST

Missa inte världens godaste dessert Kolamousse med Saffranspepparkakssmul (<klicka) JULENS MÅSTE!

4 dl vispgrädde
100 g smör
1 pkt saffran
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
7 dl vetemjöl
3,5 tsk bakpulver

Garnering:

1 ägg
1 msk ljus sirap
lite vatten
strösocker

Gör såhär:

1)  Häll i grädde i en bunke. Smält smöret, blanda det med saffran. Mortla gärna saffranet först med en sockerbit. Häll i det med grädden. Blanda runt.

2) Häll i socker och salt. Blanda runt.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda i det och knåda ut till en deg. Degen ska vara något följsam men lite kladdig. Beroende på mjölets kvalitet och ålder så kan det behövas mer eller mindre mjöl. Häll i lite mjöl i taget för att få en bra konsistens.

4) Dela degen till 15 bitar och rulla ut varje till en korv. Snurra varje ände inåt åt varsitt håll tills du får en lussekatt. Pensla med ett ägg, skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 10 min, de ska få lite färg.

5) Ta ut och låt svalna. Blanda sirap med lite vatten. Pensla lussebullarna med sirapsblandningen. Häll strösocker i en djup tallrik. Snurra runt bullarna så de får en sockrig yta. Ät och njut!

 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

 MIDDAGSTIPS

Mer inspo:

IMG_3584

LUSSEBULLETÅRTA

IMG_3586


MAGISKA SAFFRANSMUFFINS MED VANILJFYLLNING

 

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

614
10 kommentarer

Målning och vaken natt

Morning morning! ❤️

Jag råkade vända lite på detta dygn tror jag. Skulle bara vila lite igår efter vi hade ätit, hur tror ni det slutade? Sov till kl 1 inatt, 7 timmar ((booom)). Vaknade när Tony gick och la sig. Undrade hur fanken jag sovit mig igenom hela kvällen och ingen väckt mig? Nja, dom tyckte jag behövde sova så dom lät mig vara.

Skönt, men jag har inte sovit sen 1 inatt. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag ju var pigg och utvilad då. Så vad har jag slagit ihjäl timmarna med? Jobb och serier faktiskt. Tiden går rätt fort då.

När jag ledsnade ur och var klar så smög jag upp på övervåningen och slutförde en tavla.

Det går fint att måla mitt i natten också. Lite mörkt bara så jag får assistera med extra lampor och lysa lite med mobilen.

Såhär blev den. En powerlady. En ”queen” i glitterskrud. Den här bruden sätter man sig inte på. Tänker mig att den blir riktigt snygg ovanför en soffa med accentfärger på kuddarna i petrol och guld. Kul sätt att ta in färg i ett annars färglöst hem kan det också vara.

Nu ska jag väcka familjen här lite försiktigt. Dags att ta tag i dagen. Jobb väntar. Sedan ska jag fylla på mina tråkiga fransar och ikväll väntar middag med ett Affiliateföretag och lite andra influencers. Hoppas på en trevlig dag. Ni kan väl fråga mig ikväll vid 19 hur trött jag är när jag varit vaken sen 1 inatt? Haha…. ögonen kommer gå i kors. Får bli en snabb middag och sen hem och sova.

Mascaratipset kommer äntligen idag! Ha en fin dag.

Kram Nina

11
6 kommentarer
© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow