Vill du äta något himmelskt?
Idag bakade jag en kaka som jag haft i tankarna länge. Det är vaniljsås i som blandas in i själva smeten, den gör kakan så otroligt krämig och saftig. Uppepå har vi en kokostosca som gifter sig magiskt bra med vaniljen. Ja men detta är en tiopoängskaka, denna bara måste du testa! Alla jag bjudit denna vaniljkrämsfyllda toscakaka har velat ha recept, jag förstå dem för det är verkligen en otrolig kaka.
Det är ju nästan så man ser hur god den är bara man tittar på den här biten kaka. Du behöver ingenting till, den är supergod som den är. Men skulle du ha något till så skulle jag, om den var varm äta den med glass. Är den avsvalnad så skulle jag äta den med råkräm (eller rårörd vaniljsås) – det hittar du recept på HÄR. Den är fenomenalt god, mycket godare än vanlig.
Tänkte att jag skulle tipsa dig om vilka kakor den råkrämen är så god till, klicka på recepten nedan:
• Snabb luftig rabarberkaka (byt rabarber mot blåbär, äpplen eller hallon)
• Världens godaste rabarberkaka med mandelmassa och brynt smör (byt mot bär eller annan frukt)
VANILJKRÄMSFYLLD TOSCAKAKA I LÅNGPANNA
Kika gärna in min superpopulära långpannekaka vaniljhjärtan i långpanna (<klicka) och chokladrutor med cheesecakefyllning (<klicka)
200 g smör
3 dl socker
3 ägg
3,75 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver
Vaniljkräm:
0,75 dl snabbmarsanpulver
2 dl mjölk
Kokostosca:
75 g smör
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
150 g kokosflingor
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman vaniljkrämen och ställ den kallt.
2) Vispa samman rumsvarmt smör och socker. Knäck i ett ägg i taget och vispa mellan varje.
3) Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha ned det i smeten och vänd om det ordentligt med slickepott. Ta fram vaniljkrämen och blanda i den i smeten.
4) Klä en långpanna (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i den. Grädda ca 25 min (nedre delen).
5) Kokostosca: Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt koka på medelvärme i ca 10 min. Rör om nästan hela tiden.
6) Ta ut kakan från ugnen och bred på kokostoscan. Ställ i ugnen i ytterligare 10-15 min tills toscan fått fin färg. Ät och njut!
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak på denna sida, enkla goda recept som alla kan laga och baka. Klicka på länkarna nedan för ett smakprov på allt som finns.
Du hittar alla kategorier HÄR (<klicka)
Ännu mer inspo:
Turbosnabb hallon och bananpaj med gräddglass
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR