Vaniljkrämsfylld toscakaka i långpanna

Vill du äta något himmelskt?

Idag bakade jag en kaka som jag haft i tankarna länge. Det är vaniljsås i som blandas in i själva smeten, den gör kakan så otroligt krämig och saftig. Uppepå har vi en kokostosca som gifter sig magiskt bra med vaniljen. Ja men detta är en tiopoängskaka, denna bara måste du testa! Alla jag bjudit denna vaniljkrämsfyllda toscakaka har velat ha recept, jag förstå dem för det är verkligen en otrolig kaka.

IMG_4444

Det är ju nästan så man ser hur god den är bara man tittar på den här biten kaka. Du behöver ingenting till, den är supergod som den är. Men skulle du ha något till så skulle jag, om den var varm äta den med glass. Är den avsvalnad så skulle jag äta den med råkräm (eller rårörd vaniljsås) – det hittar du recept på HÄR. Den är fenomenalt god, mycket godare än vanlig.

Tänkte att jag skulle tipsa dig om vilka kakor den råkrämen är så god till, klicka på recepten nedan:

Snabb luftig rabarberkaka (byt rabarber mot blåbär, äpplen eller hallon)

Världens godaste rabarberkaka med mandelmassa och brynt smör (byt mot bär eller annan frukt)

Himmelskt god äppelkaka

Världens godaste blåbärspaj

IMG_4442

IMG_4440

IMG_4448

IMG_4447

VANILJKRÄMSFYLLD TOSCAKAKA I LÅNGPANNA

Kika gärna in min superpopulära långpannekaka vaniljhjärtan i långpanna (<klicka) och chokladrutor med cheesecakefyllning (<klicka)

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
3,75 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver

Vaniljkräm:

0,75 dl snabbmarsanpulver
2 dl mjölk

Kokostosca:

75 g smör
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
150 g kokosflingor

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman vaniljkrämen och ställ den kallt.

2) Vispa samman rumsvarmt smör och socker. Knäck i ett ägg i taget och vispa mellan varje.

3) Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha ned det i smeten och vänd om det ordentligt med slickepott. Ta fram vaniljkrämen och blanda i den i smeten.

4) Klä en långpanna (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i den. Grädda ca 25 min (nedre delen).

5) Kokostosca: Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt koka på medelvärme i ca 10 min. Rör om nästan hela tiden.

6) Ta ut kakan från ugnen och bred på kokostoscan. Ställ i ugnen i ytterligare 10-15 min tills toscan fått fin färg. Ät och njut!

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak på denna sida, enkla goda recept som alla kan laga och baka. Klicka på länkarna nedan för ett smakprov på allt som finns.

VECKOMATSEDEL

POTATISRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR

MIDDAGSTIPS

KÖTTRÄTTER

Du hittar alla kategorier HÄR (<klicka)

Ännu mer inspo:

Toscakladdkaka

Hallonpaj med brynt smör

Turbosnabb hallon och bananpaj med gräddglass

 

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.


Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

1281
36 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Ja men tänk att det redan gått en vecka sedan som jag bjöd på en veckans matsedel här inne, det är ju inte klokt hur veckorna faktiskt också rusar fram, inte bara helgerna. Den här veckan bjuder jag på smidig mat som också barn brukar gilla då jag vet att det är många som har sportlov. Vi har sportlov här hemma och då uppskattas mat som går snabbt och som är gott såklart.

MÅNDAG

IMG_4434

IMG_4438

IMG_4437

IMG_4439

KRÄMIG KORV OCH POTATISGRYTA, 4 port

600 g falukorv
6 mellanstora potatisar
1 lök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl vitt vin (jag köper alkoholfritt på ICA)
2 msk tomatpure
4 msk ketchup
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
0.5 msk frysta örter (finns att köpa små kartonger i frysdisken på ICA)
2 tsk paprikapulver
salt och peppar

Gör såhär:

1) Skala och dela potatisen i mindre bitar. Häll i vatten i en kastrull och låt potatisen koka tills den är nästan klar.

2) Ta bort ”skinnet” på falukorven, dela den i mindre bitar. Stek i rikligt med smör. Salta och peppra. Hacka löken fint och ha i den också, pressa i vitlöksklyftan med. Stek runt tills löken mjuknat helt.

3) Häll i vinet och låt det reducera (koka in) lite. Häll i tomatpure, ketchup, paprikakrydda och örter. Häll sedan på grädde och mjölk.

4) Koka upp ordentligt. Ta av potatisen och häll av den. Häll sedan i potatisen i korvgrytan. Låt den puttra med tills den är helt klart. Servera med grönsallad t ex.

TISDAG

FISKGRATÄNG

Fiskgratäng med bearnaiseås

ONSDAG:

POTATISGRATÄNG MED KÖTTFÄRS

Ninas potatisgratäng med köttfärs

TORSDAG:

KRÄMIG LINSSOPPA MED KOKOSGRÄDDE

Krämig Linssoppa med kokosgrädde

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

110
2 kommentarer

Vi snodde med oss honom

Godmorgon Måndag!

Helgen sa som sagt bara swisch, men jag är glad att det blev en så mysig helg. Den innehöll allt man kan önska sig.

Resväskorna från helgen ligger ouppackade här hemma som vanligt. Tänk att det kan vara så svårt att packa upp dem ibland?

Igår for vi iväg till Theddes match i Uppsala. Jag satt och jobbade i bilen på vägen dit. Ibland är det bra effektivt att ta med sig datorn när man åker iväg sådär. Vi åkte till Storvreta och kollade matchen sedan snodde vi med oss Thedde på en lunch efteråt. Ja men nu tar man liksom det man får och kan knycka åt sig av. 😅 Man får skylla sig själv när man väljer att flytta 4,5 mil ifrån sin mamma. 😅

Å tro mig när jag säger att jag är överlycklig över att han inte bor i Göteborg, Haparanda eller ännu värre i ett annat land. Så kan man ju också ha det. Fy, ni föräldrar som har era barn i andra länder…. jag beundrar er! Alltså ifrån djupet av mitt hjärta, ni är fantastiska som mäktar med det.

Vi var i alla fall och åt på Pong och alla vi tyckte det var supergott där. Smakrikt! Jag gillar när maten smakar mycket. Det var dessutom väldigt fräscht vid buffébordet och i själva restaurangen. Tips tips! Kanske att buffén kan uppfattas lite dyr (vi betalade 228 kr/person, Milos buffé kostade 165 kr – 15 kr per år för barn), men med tanke på hur mycket som fanns på buffébordet så kan man nog betala en slant för det.

Här hemma är det Sportlov. Vi har inget speciellt planerat då Tony måste jobba. Milo är lite förkyld också så det blir inga större utsvävningar. Vi får se lite längre fram i veckan om vi kommer på något skoj att göra? Vi är rätt spontana så det kanske kan bli något, vi får se?

Hoppas du också haft en mysig helg med dina nära och kära. Nu ska jag jobba undan lite här, vi hörs lite senare hörni.

Kram Nina

73
10 kommentarer

Fyllda scones

Hörni, ja ni vet ju att jag blir så glad och exalterad när jag ska få bjuda er på ett nytt recept som blev sådär galet bra. Det här är ett sånt recept. Det blev verkligen mycket bättre än vad jag kunde ana, att fyllda scones skulle bli en sådan hit? Detta bara måste du testa nångång!

IMG_4417

IMG_4425

IMG_4421

IMG_4418

IMG_4429

IMG_4431

FYLLDA SCONES, 8 bitar

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
2 dl mjölk

Fyllningen:

8 stora skivor skinka
50 g fetaost
150 g färskost (Philadephia)
1 dl riven ost
2 msk mjölk
salt & peppar

Gör såhär: 

1) Sätt ugnen på 225 grader. Blanda sedan vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.

2) Ha i smöret och knip ihop den med mjölblandningen. Häll i 2 dl mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Knåda den så lite som möjligt.

3) Mjöla bakbordet. Dela degen i 2 och kavla ut varje till en platta på ca 1 cm hög.

4) Gör fyllningen: Strimla skinkan smått, blanda skinka, smula i fetaosten och osten. Salta och peppra. Ha i färskosten och mjölken och rör ihop till en röra.

5) Bred röran uppepå en av de runda plattorna. Lägg den andra plattan uppepå. Tryck till kanterna med en gaffel. Grädda i ugnen i ca 15 min. Håll koll så den inte får för mycket färg. Ta ut från ugnen och låt stå och svalna en stund. Skär sedan upp (jag använde pizzaslice) den i 8 bitar. Ljuvligt gott!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Glutenfria Scones

Norska Tekakor

Saftiga Rågsiktskakor

Kram Nina

64
1 kommentar

Bästa Alla Hjärtans Dagen

Morning morning sköna Söndag!

Det är Söndag igen och helgen sprang iväg. Men vilken superhärlig helg vi haft! Så lycklig över hänget jag fått haft med min lilla familj och vänner. Det blev en toppen-förlovningsdag. ❤️

Vi startade vår fredag med att brassa till Täby och Näsby slott. Tony och Milo visste ingenting, jag ville överraska dem. Vädret var ljuvligt när vi kom dit vid 4 tiden.

Superhärligt rum med badkar mottin rummet. Milo var lyrisk. Den gossen älskar att bo på hotell. Eller slott är ju detta faktiskt. Å ja, Milo visste vad den guldiga saken på nattygsbordet var. Har sett att vissa barn och ungdomar inte har en aning….. haha. Lite sött faktiskt.

Jag bokade bord åt oss och våra vänner på Farang. Wow säger jag bara vilken restaurang, det är bland det godaste jag ätit alltså. Hade hört väldigt mycket gott om det men aldrig varit där själv. Kan verkligen tipsa er om att gå dit. Vi åt så magen stod i alla fyra hörn, ja men en fantastisk upplevelse. Jag och Cia valde Vegetariska avsmakningsmenyn och Tony och Micke valde Farangs avsmakningsmeny. Så mycket rätter och så mycket gott!

Efter vi ätit och hängt med våra vänner så blev det dags att åka tillbaka till slottet. Alltså badrummet! Var bara tvungen att fota och visa dig. Såhär vill jag ha mitt badrum också, såååå snyggt med de guldiga detaljerna! ✨

På frukosten tillbringade vi säkert närmare två timmar. Så mysigt att bara sitta och njuta och allt är serverat och klart. Bara plocka på tallriken.

Efter frukosten så gick vi hit och Tony & Milo spelade lite coronne (eller vad det heter?) Det slutade dock med tjafs….. haha, dom där två när de sätter igång alltså. Har ni sett den feeeeta buketten i hallen? Jag bara satt och fånglodde på den! Så vacker!

Här är den omtalade vinterträdgården tror jag dom kallar den. Så fint att sitta här inne och njuta av atmosfären.

Efter vi checkat ut åkte vi till våra vänner Cia & Micke och hängde hela långa dagen. Vi åt och mös och ungarna lajade. Såå mysigt!

Innan jag åkte så fixade jag Cias hår och smink då de skulle iväg på middag på kvällen. Cia blev såååå himla fin! 🥰😍🥰

Milo och Tony var supernöjda med min överraskning, det gör mig så glad att allt klaffade och blev så himla bra med både boende och restaurang. Nu väntar jag på en överraskning nästa gång…. haha, vi satt och pratade om hur längesen det var han gjorde en överraskning och konstaterade att det var över 3 år sen. Så hög tid nu va? Haha… Äsch, det gör verkligen ingenting för jag ÄLSKAR att göra överraskningar. Han (och Milo) är dessutom så enkla att överraska då de tycker det mesta är härligt och kul. ❤️❤️❤️

Hepp, nu ska jag jobba vidare här. Idag åker vi nog och kikar på min Theddes lag när dom spelar match. Sen får vi se vad dagen bjuder på.

Kram Nina

55
3 kommentarer

Krämiga vaniljbullar i långpanna

Himmelskt goda

Igår bakade jag så goda vaniljbullar i långpanna. Jag hade inga förväntningar alls men måste säga att detta kommer helt klart bli ett stående inslag hemma hos oss. Wow säger jag bara vilka saftiga bullar, den där ”guckan” som jag penslade hela bullen med blev verkligen så gott så det var inte klokt. De små urgröpningarna i bullen med fyllningen gör såklart hela bullen, så snåla inte med hålen och framförallt snåla inte med fyllningen. Den gör den här bullen helt magisk! Krämiga vaniljbullar i långpanna är bland det godaste du kan äta om det är bullar du är ute efter.

IMG_4411

Jag har en hel kategori som heter BULLAR (<klicka), där hittar du allt i bullväg som du kan tänka dig.

IMG_4416

Dessa Vaniljbullar i långpanna går också att variera om du vill, fyll hålen med en kanel, socker, vaniljsocker blandning. Samma fyllning som den man brukar använda till vanliga kanelbullar. Väldigt gott det också!

Här nedan några tips på bullar du bara inte får missa, populära & omtyckta recept. Klicka på länkarna nedan för att komma till recept.

Stora saftiga fluffiga kanelbullar

Ljuvliga Dallasbullar

Magiska saffransbullar med vaniljfyllning

Världens härligaste vaniljbullar

Kanel & sockersnurror

Godaste kardemummabullarna

IMG_4412

IMG_4413

Pudra med florsocker så får du det där lilla extra, vackert och gott med ett litet florsocker täcke på dessa bullar. Dessa går utmärkt att frysa också.

Ett bullrecept du inte får missa:

Ett annat recept på bullar i långpanna är dessa SOLBULLAR (<klicka), himmelskt!

IMG_4414

IMG_4415

KRÄMIGA VANILJBULLAR I LÅNGPANNA

50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk salt
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g rumsvarmt smör
3 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
nypa salt

Gör såhär:

1. Smula ner jästen i en degbunke eller i en köksassistent.

2. Värm mjölken till ca 37 grader, viktigt att det inte blir för varmt.

3. Häll över mjölken över jästen och rör om tills jästen löst upp sig. Ha i socker, salt och ägg.

4. Tillsätt mjöl, och rumsvarmt smör i bitar. Arbeta degen i ca 5 minuter i maskin eller för hand tills du har en ganska så lös deg. Allt beror lite på kvalitet på mjölet men degen ska vara lite lösare än att den släpper från kanterna i bunken.

5. Låt degen jäsa i 45 minuter.

6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

7. Lägg bakplåtspapper på en stor ugnsplåt. Tryck ut degen där med plasthandskar eller mjölade händer.

8. Ta fingret eller ett skaft av något slag och tryck hål över hela kakan. Bred ut fyllningen över hela kakan, det får gärna samlas fyllning i hålen. Är det snålt med fyllning gör du nytt, det ska vara mycket.

9. Låt jäsa i 30 min till. Sedan är det skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Håll koll så den inte blir för mörk uppepå. Ät och njut!

 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

 

MER INSPO:

Örfilar

Citronbullar

Bullkakor

 

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

846
56 kommentarer

Saftiga rågsiktskakor

Godmorgon underbara Lördag!

Innan jag berättar om överraskningen jag hade ordnat för min lilla familj igår så tänkte jag bjuda dig på världens godaste bröd – ja enligt många i familjen. Busenkelt att baka, svårt att misslyckas och så blir det mycket bröd av detta alltså. Rågsiktskakor är min barndom, jag älskade det när jag var liten och kunde äta hur mycket som helst. Dessa rågsiktskakor blev riktigt riktigt saftiga, jag vet inte om det kan ha att göra med att jag hade havremjölk i istället för vanlig mjölk? Jag har laborerat med havremjölk tidigare och upplever att även bullar blir lite saftigare med det i. Testa nångång vetja.

SAFTIGA RÅGSIKTSKAKOR, 4 ST

50 g jäst
6 dl havremjölk
1,5 tsk brödkryddor
2 tsk salt
0,75 dl ljus sirap
75 g smör (rumsvarmt)
15-16 dl rågsikt

Gör såhär:

1) Smula ned jästen i en bunke. Värm havremjölken till 37 grader. Häll ned den i bunken och lös upp jästen.

2) Ha i brödkryddor, salt, ljus sirap, smör och ha sedan i rågsikten lite i taget. När allt är i kommer degen vara ganska så lös fortfarande. Allt är i sin ordning, låt degen ligga kvar i bunken och jäsa i 45 min.

3) Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4. Knåda så lite så möjligt, då får du ett riktigt luftigt gott bröd som inte blir alls kompakt. Forma varje del till en rund bulle, kavla sedan ut till en platta som är ca 1,5 cm tjock.

4) Tryck ur ett hål i mitten med t ex ett snapsglas. Strö på lite rågsikt på brödet. Nagga hela brödet och låt jäsa i 30 min till.

5) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15 min. Det ska få fin färg. Bäst blir brödet om det får svalna helt innan du skär upp det, men det kan vara svårt att motstå då det också är försvinnande gott att äta varmt med smör och ost, MUMS!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också: 

Hönökakor

Mormor Britas tekakor

Äppelfrallor

Kram Nina

 

161
3 kommentarer

Galen

Morning eller vad tusan, det har hunnit bli efter lunch! 😂

Vi startade dagen med friskvårdstimme, jag var såååå osugen i morse. Har lite ont efter min snabba långpromenad igår också så det kändes segt att dra igång idag igen.

Efter pepp från er på min Instagram och den här skylten så kände jag att vafasen, nu kör jag!

Tony sprang så duktigt som vanligt, kan tycka att han nästan är lite galen. Haha….

Hepp, nu ska min överraskningsdag för lilla familjen börja. Vi hörs sen!

Kram Nina

66
2 kommentarer

Brie och gräddkokt broccoli med vitlök

Jag brukar ofta köpa hem färsk broccoli och ha i sallad eller bara koka och ha som tillbehör till maten. Sedan är ju broccoli rätt så härligt att göra sig till lite extra med. Det recept som jag nu ska bjuda på är ett typiskt sånt recept, att göra sig till lite extra. Något så enkelt som en grön grönsak blir verkligen så galet gott när man ger den lite extra kärlek. Detta tänker jag mig som ett tillbehör till en köttbit och klyftpotatis t ex. Du kan också ha bara detta till kött och kyckling. Ja du bestämmer själv, men testa att laga det. Så galet gott är det…..

IMG_4293

IMG_4292

IMG_4294

BRIE & GRÄDDKOKT BROCCOLI MED VITLÖK

2 färska buketter broccoli
200 g brieost
1,5 dl grädde
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
olivolja

Gör såhär:

1) Skölj och skär av buketterna från broccoliskaftet. Häll i olja i stekpannan och ha i alla broccolibuketter där i. Se till att de börjar få lite lite färg.

2) Pressa i vitlöksklyftorna, rör om och låt dem fräsa med en liten stund.

3) Skär bort det vita skalet på brieosten, dela den i mindre bitar och låt den smälta med bland broccolin. Häll i grädden. Låt puttra på medelvärme i någon minut. Salta och peppra. Ät och njut!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Blomkål och bacongratäng

Lökmarinerade haricot verts

Kram Nina

63
10 kommentarer

En speciell promenad

Goddagens raringar!

Jag sitter här i min ensamhet och äter lite lunch. Jag har kokat en grönsakssoppa med linser i och en lite klick kokosgrädde. Mums!

I morse åkte jag in till stan och drog ut på en långpromenad. Solen gassade i mitt ansikte och det var verkligen hur härligt som helst. Lyssnade på podd och bara gick dit som det kändes bra. Blev en timmes promenad och känslan att sätta sig i bilen efteråt – wow!

Jag gick i våra gamla hoods, där jag bodde med exet och stora barnen när de var små. Så mycket minnen jag har därifrån. Som det här kojbyggarlandet, här har mina ungar hängt med SkogsMulle, struttat runt i sina gula västar och ätit matsäck. ❤️ Det känns som en hel evighet sen samtidigt som det känns som det inte alls var så längesen. Märklig känsla det där.

Nu ska jag äta klart här och fortsätta jobba sen. Hörs lite senare!

Kram Nina

51
Kommentera