Hej och hallå vänner!
Lördag är ju en dag som man kanske kan sväva ut fullständigt när det kommer till gotta. En själ mår bra av att njuta hörni. Det här är en stor favorit som jag inte hade några förväntningar på alls när jag gjorde den. Men oj oj oj! Så galet jäkla skitgod alltså….
Banan & Chokladpaj 4 personer:
3 bananer
2 dl vetemjöl (2 dl mjölmix för glutenfritt)
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
125 g smör
100 g mörk choklad
Gör såhär:
1) Skala och skiva bananerna. Hacka chokladen grovt.
2) Häll i mjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
3) Se till att smöret är rumsvarmt, är det i kylen kan du måtta upp smöret och köra den i micron några sekunder tills det mjuknar. Fördela smöret i mjölblandningen tills det blir en något klumpig smuldeg.
4) Lägg bananerna i botten på en ugnsfast form. Lägg på den hackade chokladen.
5) Strö över smulet på banan och chokladblandningen.
6) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min tills det fått en fin färg. Ät och njut med vaniljglass, vaniljsås, vispad grädde eller vaniljvisp.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Lyxig snabb hallonkaka med vit choklad
Kram Nina
Blir glad när du tipsar om glutenfritt❤
Oj, så god denna paj blev! Härligt varm banan och knackigt pajtäcke. Helt ljuvligt gott med glass till. Jag använder glutenfritt mjöl och det blev helt perfekt! Tack!
Visst är det supergott! 😍😍😍