Den enklaste och absolut godaste pytt i pannan gör du själv! Finns inget som slår hemlagad pytt, här ska du få ett supergott recept.
HEMLAGAD PYTTIPANNA, 4 pers
2 msk smör
800 g tärnad, rå eller kokt potatis
0,5 tsk salt
1 krm peppar
2 finhackade röda- eller gula lökar
4 dl stekt eller kokt kött
200 g falukorv, frukostkorv, prinskorv eller köttbullar
Serveras med:
4 stekta ägg
200 g inlagda rödbetor
Gör såhär:
1) Låt några matskedar fett bli ljusbrunt i en stor stekpanna. Stek råa potatistärningar på medelstark värme tills de har fått färg och är mjuka, 7-10 minuter. Salta och peppra.
2) Ta upp potatisen och håll den varm. Lägg i resten av fettet och fräs löken någon minut.
3) Tillsätt kött och/eller korv eller köttbullar och stek tillsammans med löken tills allt fått färg och är varmt. Vänd ner potatisen och blanda. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Klipp gärna i lite bladpersilja.