Hörni!
Häromdagen bakade jag apelsinkakor, men jaaaaa….hur gott? Så fantastiskt gott med smaken av apelsin. Detta recept hittade jag på en finsk sida och så gjorde jag om det lite. I finland smaksätter man ofta med apelsin. Mums, jag som älskar allt med apelsin. Ni kanske minns att jag var galen i Daim apelsin i julas? Hahaha, jag åt det som en besatt. 🙂
Men åter till dessa godsaker. De var superenkla att svänga ihop.
APELSINKAKOR
125 g mjukt smör
2 dl strösocker
1 äggula
1/2 apelsin skalet och saften
3,5 dl vetemjöl
Gör såhär:
1) Vispa smör och socker ordentligt.
2) Ha i äggulan och rivna apelsinskalet. Sikta i vetemjölet och apelsinsaften.
3) Blanda till en fast deg. Mjöla bordet och kavla ut kakdegen, ca 0,5 cm tjock.
4) Ta en rund form av något slag och tryck ut runda kakor. Placera kakorna på en bakplåtpappersklädd plåt.
5) Grädda i 180 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Vad goda de ser ut att vara! Och vilka fina bilder på dem. Så bra med enkla recept också!
Åh tack så himla mycket! ❤️
Åh va gott! Kanske doppa dom i mörk choklad också Dom måste jag testa!
Ja, ringla lite mörk choklad uppepå! Det blir nog fantastiskt!
Inget bakpulver?
Nope!
Jättegoda! Mina blev dock lite knapriga. Ska de vara så? Eller beror det på hur stor apelsinen är och hur mycket saft det blir?
Kram
Det beror på ugnstiden skulle jag säga, din ugn kan vara effektivare. Testa kortare gräddningstid nästa gång. 👍🏼
Så vackert du fotat den lilla kakan
Kan man baka ut dem som tex. bondkakor? En rulle som ställs i kylen och sedan skärs i skivor?
Absolut! ☺️