Hasselbackspotatis hade man ju hört talas om men Hasselbacksfläskfile, not so mutch.
Här tipsar jag om en fläskfilérätt som med all säkerhet kvalar in till finmiddagen.
HASSELBACKS FLÄSKFILÉ MED ÄPPLE
2 fläskfiléer
8 skivor bacon
2 pressade vitlöksklyftor
1 äpple
några salviablad
3 msk olivolja
3 msk vitt vin
Parmesan för gratinering
Havssalt
Svartpeppar
Grillspett i trä
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 180 grader.
2) Skär djupa snittar, ca 6-8 i fläskfilén. Inte ända ned utan spar så den fortfarande sitter ihop. Salta och peppra köttet, rubba in det ordentligt.
3) Hacka baconen smått och blanda med den pressade vitlöken.
4) Dela äpplena på mitten och skiva dem sedan tunt.
5) Sära på köttskivorna och stoppa i 2 skivor äpplen, lite av bacon/vitlöken och ett salviablad. När du fyllt alla snitt kör du igenom ett grillspett genom hela så det håller ihop.
6) Lägg båda fläskfiléerna i en ugnsform med bakplåtspapper i botten. Ringla över olivoljan och det vita vinet. Strö över parmesan på allt och krydda också med lite svartpeppar.
7) Tillaga i ugnen i ca 30 minuter. Den ska inte vara röd. Ta ut och ta ut spettet, dela upp och servera. Förslagsvis med mina >>smöriga bakade potatisar<< eller >>potatissallad med brynt smör dressing<<.