Nu ska jag bjuda dig på godaste kakan ever! Kakan är saftig invändigt och frasig knaprig på utsidan på nåt sätt. Helt ljuvlig! Uppepå strödde jag på lite råsocker som fick götta till sig i ugnen så ytan knaprade till. Råsocker har ju en viss benägenhet att ge det där lilla extra, en lite knäckigare smak och struktur. LOVE IT! ♥
SAFTIG RABARBERKAKA
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl pofiber
1 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 msk råsocker
(för icke glutenfritt byter du bara ut den glutenfria mjölmixen mot 1 dl vanligt mjöl, behåll pofiber….detta ger kakan en fantastisk struktur)
Gör såhär:
1) Smörj och bröa en rund springform på ca 23-25 cm. Skala rabarberna. Skär dem sedan i ca 7-8 cm stänger som du delar i två.
2) Blanda samman ägg och strösocker, vispa inte utan rör samman det bara.
3) Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix (eller vanligt mjöl), vänd sedan ner det i smeten med slickepott.
4) Smält smöret och häll i det i äggsmeten.Häll sedan smeten i formen. Lägg på rabarberstängerna, jag la mina som en sol.
5) Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter. Kakan kan med fördel vara lite småkladdig invändigt.
6) Pudra över florsocker strax innan servering.
Servera med löst vispad grädde eller med vaniljvisp.
Rekommenderas! Den gjorde vi första gången förra sommaren, och den går ofta i repris hemma hos oss. Tack för receptet. Tips! Det går fint att byta ut rabarbern mot äpple och kanel.
Kul att ni gillar!