Tänkte tipsa om något gott till helgen. Lite roliga tips på nya maträtter är i alla fall alltid välkommet hos mig. Parmainlindad kycklingile i balsamicosås, ja var börjar man. Detta är så fantastiskt gott alltså. Parmesanfylld potatisgratäng till, ja men du, det var så ögonlocken började fladdra. En riktigt riktigt god rätt som du bara måste testa. Vi åt parmainlindad kycklingfilé en nyårsafton, och jisses som vi åt. Magen stod sen i 4 hörn. Det galna är att detta är en riktigt enkel rätt att svänga ihop, men smakar nästan som att äga på en gourmetrestaurang. Såsen är ”to die for” god. Helt himmelskt god! Nej men snälla vän, du måste testa denna parmainlindade kycklingfilé med parmesanfylld potatisgratäng.
Mina 10 populäraste kycklingrecept
Kyckling är så enkelt att tillaga, dessutom slipper man arbeta så mycket kycklingköttet som man t ex ibland får göra med fläskfilé. Skära bort och fixa, i vart fall gör jag det.
Parmainlindad kycklingfilé med parmesanfylld potatisgratäng och balsamicosås, 4 p.
4 kycklingfiléer skurna i 4 långa bitar
1 pkt parmaskinka
2 dl créme fraiche
3 dl vispgrädde
1 msk rosmarin (torkad)
3 msk balsamico (balsamvinäger)
2 msk kalvfond
1 msk soja
Salt (var försiktig, det blir rätt salt av annat)
Peppar
Potatisgratäng
10 stora potatisar
3 dl riven parmesan
1 lök
2 vitöksklyftor
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Gör såhär:
1) Rulla in varje kycklingfilé i parmaskinka. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
2) Blanda resten av ingredienserna i en bunke, vispa ihop ordentligt. Ta ut kycklingen och häll över såsen. In i ugnen i ca 20 minuter till så det får puttra in i kycklingen.
3) Potatisgratäng: Skala och skiva potatisarna. Jag skivade med vanlig kniv för jag ville ha dom lite maffigare. Skala och skiva löken. Varva sedan potatis, lök, pressad vitlök, riven parmesan, salt och peppar. Högst upp har du bara potatis. Lägg bakplåtspapper uppepå plåten med potatisgratängen i så bränner du inte toppen och får en fin färg. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 40 min eller tills potatisen är helt mjuk. Gratängen får gärna vara lite ”blöt”. Den suger åt sig när man tar ut den ur ugnen sedan.
Tips: Servera potatisgratäng i portionsform.
Hej. Tänkte göra denna idag och undrar vilken storlek det ska vara på creme fraiche burken, 2,5 dl eller 5?
// Petra
2,5 dl ska det vara. 🙂
Gjorde denna igår kväll till släktkalas, det blev superuppskattat av alla och så enkelt att göra (med färdig köpt potatisgratäng;)).
Stort tack för receptet.