Dags att bjuda på en matsedel igen. Det eviga matfunderandet behöver inte bli så jobbigt om man snickrar ihop en liten matlista för hela veckan. Då är det både roligare att handla och att laga mat!
MÅNDAG
TISDAG
Den här fiskrätten visade jag på min Instastory och oj vad många det var som frågade efter receptet. Det blev verkligen supergott! Gillar du torskrygg så bara måste du testa och laga det här. Nu körde jag allt på freebase men jag tror att jag memorerat allt så att jag kan dela med mig av det.
TORSKRYGG MED ÖRTIG FETAOSTKRÄM, 4 port
4 torskryggfilèer
100 g färskost
200 g fetaost
1,5 dl creme fraiche
knippe färsk dill
knippe färsk basilika
2 tsk flytande honung
1 fiskbuljongtärning
svartpeppar
salt
Gör såhär:
1) Lägg tinade torskryggfiléer i en smord ugnsform. Salta och peppra.
2) Sätt ugnen på 200 grader. Smula sönder fetaosten i en bunke. Ha i färskosten, creme fraiche och honung. Smula sönder fiskbuljongen och smula i den. Hacka sönder dill och basilika och ha i det. Salta och peppra. Blanda runt tills du har en tjock kräm.
3) Bred över krämen på torskfiléerna. Ställ i ugnen i ca 15-20 min. Torskryggarna ska skivas jämnt och fint när du drar lite i det, då är det klart. Torsk som är överkokt blir segt och tråkigt så håll lite koll. Jag kokade sötpotatis och morötter till och sen klämde jag på lite citron. SÅ gott det blev det!
ONSDAG
TORSDAG
Mustig vegetarisk minestronesoppa och amerikanska pannkakor
FREDAG
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.
Testade torskryggen igår och oj så mumsigt det var!! Bytte dock ut creme fraichen mot en skvätt grädde istället. Äldsta sonen på 9 år tyckte torsken smakade fett!!??!
Och sonen på 4 år tyckte såsen smakade konstigt! Han tog remoulad (som är stora favoriten) istället!
Vi vuxna tyckte dock det var väldans gott!
Idag blir det din kycklingfärsgryta som också är såå god! Den har vi gjort flera gånger innan!
Ha en fin dag!