En av mina absolut bästa kycklingrätter är denna kycklinggryta. Den är så fasligt god så alla tallrikar är renslickade och så är det tomt i i alla grytor. SÅ god är den!
Kycklinggryta a la Niiinis
4 kycklingfileer
1 purjolök
1 pkt fetaost
1 dl river parmesan
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk kycklingfond
2 tsk soya
Gör såhär:
1) Skär kycklingfileerna i 4 bitar. Tänk dig att du skär ett snitt längs kycklingfiléns mitt, sedan skär du även ett snitt på de bitarna du har kvar. Det ska bli 4 långa bitar. Stek dessa bitar i lite smör, de får gärna bli genomstekta, dock så blir det klara ordentligt i ugnen om du inte skulle göra det.
2) Hacka purjolöken och fetaosten. Blanda samman creme fraiche, grädde, fond, soya, purjolöken, fetaosten och den rivna parmesanen.
3) Lägg kycklingfileerna i en ugnsfast form och häll sedan röran uppepå. Spar gärna lite parmesan till att toppa allt med.
4) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Serveras med ris och en grönsallad.
Det här är en kommentar som kom in första gången jag bjöd på receptet här på bloggen:
Följ mig gärna på min Facebooksida, , Instagram och Bloglovin så du inte missar någonting!
Jag tycker inte att fetaost smakar gott. Går det att använda färskost istället?
Jag undrar också om man kan byta ut fetaosten till nåt annat?
Du kan bara ta bort den om du inte vill ha den. 👍🏼
Hej! Hur många portioner blir det ungefär?