Hej igen!
Ja jag skulle ju bjuda dig på ett recept på den där gratängen som jag lagade igår. Den blev supergod verkligen och alla i familjen åt som hästar. Hela gratängen gick åt i ett nafs, det är ett gott betyg minsann!
Detta är ett recept från Åse på 56kilo ifrån början, men som jag berättade så ändrade jag lite i det.
Tyvärr inga fancy bilder mer än på min egen tallrik. Hann inte. Folk var så glupska.
KYCKLINGFÄRSGRATÄNG
500 g kycklingfärs (funkar såklart med köttfärs också)
1 gul lök (jag som har IBS har i lökolja istället)
2 vitlöksklyftor (jag som har IBS har i vitlöksolja istället)
1 röd paprika
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
3 msk oxfond (går bra fast jag har IBS)
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
Salt & peppar
10 körsbärstomater
2 dl creme fraiche
1,5 dl riven mozzarella
Stek i kokosolja
Gör såhär:
1) Ugn 200 grader. Stek kycklingfärsen i kokosoljan.
2) Hacka paprikan och ha i den när kycklingfärsen stekt så den inte längre är rosa.
3) Ha i lök och vitlök. Häll i krossade tomater, tomatpuré, oxfond, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Häll också i vattnet. Låt puttra på medelvärme i ca 15 minuter.
4) Blanda creme fraiche och mozzarellaost, salta och peppra.
5) Häll kycklingfärsröran i en ugnsfast form. Bred på creme fraiche röran uppepå. Dela tomaterna och ha på dem uppepå.
6) In i ugnen i ca 15 min. Vi åt en grönsallad med fetaost till. Såååå gott!
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.