Tänkte bjucka på lite inspiration till veckomatsedel. Ibland står det bara still med matlagningen men får man lite inspiration kanske man t.o.m kommer på något nytt.
MÅNDAG
TISDAG
Ljuvlig torskrygg med bacon och parmesan
ONSDAG
Krämig vegetarisk gryta med champinjoner
TORSDAG
FREDAG
Parmainlindad kycklingfilé i rosmarin & balsamicosås med ört & solrosfröpotatis.
RECEPT:
4 kycklingfiléer skurna i 4 långa bitar
1 pkt parmaskinka
1 burk créme fraiche
3 dl grädde
1 msk rosmarin (torkad)
3 msk balsamico (balsamvinäger)
1 msk kalvfond
1 msk soya
Gör såhär:
1) Rulla in varje kycklingfilé i parmaskinka. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min till att börja med.
2) Blanda resten av ingredienserna i en bunke, vispa ordentligt så allt blandas ut. Ta ut kycklingen och häll över såsen. In i ugnen i ca 20-30 minuter till så det får puttra in i kycklingen.
3) Potatisen lägger du på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över rikligt med olivolja, strö över ca 3 msk solrosfrön och ca 1 msk torkad timjan. Rör om så det blandas. In i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min.
Servera med en god sallad!
VECKANS GOTTA
Citron & kokoskaka i långpanna
Följ mig gärna på min Facebooksida och