Nu ska jag bjuda dig på en klassisk italiensk rätt som inte går av för hackor. ”Comfort food” som det kallas på engelska heter det visst!
CHICKEN CACCIATORE, ca 8 personer
6 kycklingbröstfiléer
3 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
3 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1/2 lök
1 röd paprika
2 morötter
Ca 1 dl skivade champinjoner
10 cocktailtomater
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk oregano
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk torkad timjan
Några Kalamata oliver
1 dl hackad grönkål
(2 tsk majsstärkelse)
(3 msk vatten)
2 msk hackad färsk persilja
Salt
Peppar
För garnering:
Parmesanost
Färsk basilika
Gör såhär:
1) Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Stek dem sedan i olivolja tills de fått fin färg. Lägg dem i en ”slowcooker eller crocpot”, har du ingen kan du lägga dem i en stor gjutjärnsgryta.
2) Hacka löken i mindre bitar, hacka också paprikan i mindre tärningar. Skala och skiva morötterna. Dela cocktailtomaterna.
3) Ha i lök, pressa i vitlöken, paprikan, morötterna, tomaterna, champinjonerna, tomatpurén och alla kryddor. Häll i vatten och hacka i buljongtärningarna. På med lock och låt koka på låg värme i crockpoten i ca 4-6 timmar. Gör du den i gjutjärnsgryta lägger du på folie som lock och låter tillagas i ugnen på 130 grader i ca 5-6 timmar.
4) Ha i oliver och grönkål. (Vill du ha den i fastare konsistens när den är klar kan du blanda med majsstärkelse och vatten.) Koka upp på plattan och låt puttra i 20 min om du gör den i gjutjärnsgryta. Gör du den i crockpot så låter du den koka på hög värme i 20 min.
5) Ha i hackad persilja och basilikablad. Servera med ris eller med pasta och avsluta med att riva massor med parmesan uppepå!
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.
Är inte mängden kyckling fel? Lårfiléer är ju väldigt små.
Jag tror du tänker på kycklingklubbor, kycklinglårfileer är inte så små. Kolla här: https://www.kronfagel.se/sortiment/vart-sortiment/kyld-kyckling/styckad-kyckling/kycklinglarfile1
Tack! Jag tänkte nog på innerfiléer.
Kycklingbröstfile eller lårfile? Vilket ska det vara?
Funkar det att göra den dagen innan, eller blir det för mosigt?
Funkar fint att göra dagen innan, kyl den bara emellan ordentligt.