Perfekta små härliga polkagriskolor har du här! Så vansinnigt gott. Svårt att sluta äta också tyvärr. ♀️ Men vad gör det såhär runt juletider. Det är nu vi alla ser ut som små stinna julegrisar, det tar vi igen i januari sen.
Polkagriskola
GRUNDRECEPT:
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
3 dl strösocker
100 gr smör
några droppar pepparmintsessence
250 g polkagrisar
Gör såhär:
1) Klä en form, ca 10X20 cm, med bakplåtspapper så att det går upp litet på kanterna. Hacka polkagrisarna till kross. Antingen i en plastpåse och med botten av ett glas, eller i en blender.
2) Blanda vispgrädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Sjud sedan över svag värme tills termometern visar 125 grader eller kolan håller kulprov.
3) Häll försiktigt smeten i formen. Strö över polkagriskross.
4) Låt kolan stå och svalna tills den stelnat till härlig kola. Skär eller klipp kolan i bitar. Slå in bitarna i bakplåtspapper.