Nu ska jag dela med mig av ett busenkelt recept på en saffranskaka som du enkelt slänger ihop. Perfekt att äta tillsammans med grädde, gärna smaksatt med kanel t ex.
RECEPT SAFFRANSKAKA
2 st ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 pkt saffran
3 dl vetemjöl (för glutenfritt – byt ut mot mjölmix)
2 tsk bakpulver
1 msk smält smör
2 msk ströbröd (finns glutenfritt också)
1 msk florsocker
GÖR SÅHÄR:
1) Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2) Smält smöret. Vispa ihop mjölk och saffran.
3) Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i äggsmeten växelvis med mjölk och smör.
3) Smörj en form med 1 msk smält smör och ströbröd.
4) Häll upp smeten i formen. Grädda i ugn 175 grader ca 35 minuter.
5) Sikta över florsocker vid servering. Gott att servera till kan vara lite vaniljvisp eller vispad grädde med lite florsocker och kanel samt björnbär.
Ser otroligt gott ut! Vilken slags form har du använt? Vilken skulle du säga passar bäst, springform eller sockerkaksform?