Nu ska du få ett riktigt trevligt söndagsrecept att njuta av en dag som idag. Detta är perfekt om man bara planerat att vara hemma och inte göra något alls. Denna rätt tar nämligen en stund att tillaga.
Du kan med fördel köra den i en crocpot om du har någon, så mumsigt och gott!
RECEPT PULLED CHICKEN JULMUST
6 st färska kycklingfiléer
3 dl smokey bbq sås
1 dl rhode island dressing
1/2 dl HP sås
1/2 dl farinsocker
salt
peppar
2 dl julmust
Gör såhär:
1) Lägg i kycklingfiléerna i en gjutjärnsgryta. Häll över bbq sås, rhode island dressing, HP sås, salt och peppar.
2) Rör om ordentligt. Låt sedan allt koka på medelvärme i ca 1 timme. Det ska gå att trasa sönder kycklingfileerna med en gaffel när det är klart. Var noga med att röra om lite då och då. Det kan brännas fast då det är socker i.
3) När kycklingen kokat klart trasar du sönder allt och häller sedan på julmusten. Låt stå i ugnen på ca 150 grader i ytterligare 20 minuter. Rör om allt och servera.
Pulled chicken går att servera på många olika sätt. I tortillabröd som tacos, till ris eller t.o.m potatis. Vi serverade det i frallor med coleslaw, grönsaker, picklad rödlök och vitlökssås.
Låter jättegott! Hur många räcker det här till ungefär, serverat som på bilden?
Jag räknade 2 burgare till varje person. 🙂