Innan vi åkte iväg med Vagnhild i helgen så svängde jag ihop en paj ju som jag berättade. Den blev både vacker att se på och väldigt god. Jag tror mycket på att man även äter med ögonen, är något vackert så har man liksom ”halva inne” eller vad man ska säga. Haha….
RECEPT:
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten
0,5 tsk salt
0,75 dl strösocker eller florsocker (jag använder alltid florsocker i pajdeg)
jordgubbar
rabarber
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader om du ska baka något som ex. bärpaj med degen.
Blanda ruumsvarmt smör, mjöl, salt, socker och vatten i en bunke eller köksassisten och arbeta ihop till en klump av pajdeg. Knåda inte degen utan låt den precis gå ihop.
Paketera degen i gladplast eller täck över den i en bunke och låt stå i kylen i 20 minuter.
Tryck ut den i en pajform. Skala rabarbern och om du vill göra som jag gjorde med den kan du dela den i små stavar som är skurna diagonalt. Lägg dem i önskad form. Fyll sedan halva pajen med t ex jordgubbshalvor. Funkar med blåbär eller äpplen t ex.
Grädda i ugnen i ca 20 min. Detta är lite beroende på din ugn, men utgå ifrån att kanterna får lite färg.
Följ gärna min Instagram (<länk) och Facebooksida (<länk) för mer recept, inspo, livet och tips.