RECEPT:
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
120 g mandelmassa
FYLLNING:
2 st stora äpplen
2 msk smör
2 msk florsocker
2 tsk kardemumma
1 msk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Tillsätt riven mandelmassa i smeten.
6. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smör, florsocker, vaniljsocker och kardemumma tills de fått stekyta och börjar mjukna.
7. Blanda äppelbitarna med smeten och fyll en smord och bröad springform.
8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Servera med en riktigt krämig vaniljsås.