Saftigaste äppelkakan

RECEPT:

3 st ägg

2.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl mjölk

3.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

120 g mandelmassa

FYLLNING:

2 st stora äpplen

2 msk smör

2 msk florsocker

2 tsk kardemumma

1 msk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Tillsätt riven mandelmassa i smeten.

6. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smör, florsocker, vaniljsocker och kardemumma tills de fått stekyta och börjar mjukna.

7. Blanda äppelbitarna med smeten och fyll en smord och bröad springform.

8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Servera med en riktigt krämig vaniljsås.

2
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Morning!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x