Tänkte jag skulle bjuda dig på receptet på den glutenfria kladdkakan från igår. Jag freebaseade rakt igenom och den blev verkligen toppengod!
GLUTENFRI CITRON & LIMEKLADDKAKA MED CHEESECAKETOPPING
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl glutenfri mjölmix
1,5 dl pofiber
1 msk psyllium
2 tsk vaniljsocker
1 lime (zesten)
1/2 citron (zesten)
TOPPING
300 g cream cheese
1 dl créme fraiche
1 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 citron (saften)
1 lime (zesten)
GÖR SÅHÄR:
1) Smält smöret. Vispa lätt ihop socker och ägg. Det ska bara vispas ihop.
2) Blanda mjölmix, pofiber, psyllium och vaniljsocker. Blanda i det i smeten, använd slickepott. Smeten ska bli jämn och fin.
3) Häll i det smälta smöret. Blanda till en jämn smet. Ha i riven zest från 1 lime och 1/2 citron.
4) Ta en springform och lägg i bakplåtspapper i botten. Smörj gärna sidorna på formen. Häll i smeten. Grädda på 175 grader i ca 15-20 min. Den ska vara dallrig i mitten.
5) TOPPING: Ha i cream cheese, créme fraiche, florsocker, vaniljsocker och citron i en bunke. Rör om ordentligt. Riv zesten av 1 lime (spar lite till topping) och 1/2 citron och ha i. Tryck i saften från citronen. När kakan svalnat brer du på creamcheese frostingen. Toppa med lite riven zest och hackade myntablad.