Godmorgon raringar!
Säger godmorgon fast det är lunchtid. Rädd-dagen igår tog kål på mig så idag hasar jag runt som ett urskitet litet päron. Har alltid varit sån här, med åren har jag ändå lärt mig att lyssna på kroppen och låta den vara trött och sliten. Då återhämtar man sig mycket bättre.
I morse terapeutade jag mig lite. Mitt bästa mot trötthet, ångest och oro har alltid varit att baka. Nu i och med vår resa har jag också fått så mycket inspiration. Har så mycket jag vill testa framöver.
I morse blev det dock dessa goda scones. Gjorde ett gäng glutenfria och så vanliga förstås.
RECEPT GLUTENFRIA TEFF-SCONES
1 1/2 dl teffmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk psylliumhusk
1/2 dl solrosfrön
30 g smör
1 dl vaniljyoghurt
Gör såhär:
1) Blanda alla torra ingredienser.
2) Smält smör och häll i det och blanda.
3) Häll i vaniljyoghurt. Blanda alltsammans till en kladdig deg.
4) Klicka degen på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till den till en rundel på ca 3 cm. Tryck ut ett kors i kakan för att förbereda för bitar. Häll på lite solrosfrön.
5) Grädda i ca 15 min på 225 grader. Ät varma med smör, ost och marmelad.
VANLIGA SCONES
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
Gör såhär:
1) Blanda alla torra ingredienser.
2) Smält smör och häll i det och blanda.
3) Häll i mjölken. Blanda alltsammans till en kladdig deg.
4) Klicka degen på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till den till en rundel på ca 3 cm. Tryck ut trekanter i kakan för att förbereda för bitar.
5) Grädda i ca 15 min på 225 grader. Ät varma med smör, ost och marmelad.
Hej Jag skulle verkligen behöva hjälp med min bakning, främst bröd o bullar o en väldigt massa gott. Kan man boka en kurs med dig, som inte är allt för dyr?
Har tyvärr inga kurser att erbjuda. Försöker dock ge tips på bakning här. Kanske man får försöka fixa en kurs framöver.