Nu ska du få tips på lite nyttigare pannkakor att fixa till därhemma. Milo äter dom här för glatta livet och det gör mig så glad. Gör jag inte bananpannkakor så gör jag dessa.
Havrepannkakor med vaniljyoghurt, färska blåbär, lönnsirap och stekta äpplen.
Stek äpplena i kokosolja, kanel, malen kardemumma och lite honung. Sååå gott!
HAVREPANNKAKOR ca 8 medelstora:
2,5 dl havremjöl ( 3 dl havregryn som mixas till mjöl)
2,5 dl havremjölk (funkar med vilken mjölk som helst)
2 tsk bakpulver
4 ägg
0.5 tsk salt
stek i kokosolja
Gör såhär:
1) Mixa havregrynen i en blender tills det blir mjöl. Blanda sedan havremjöl med havremjölken.
2) Ha i salt och bakpulver, rör om.
3) Knäck i äggen och rör om efter varje. Se till att äggen är helt utblandade.
4) Stek lite mindre pannkakor så de håller ihop, jag stekte mina i kokosolja.
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för många mer recept, inspiration och tips.
Mums, pannkakor är såååå gott!
Min favoritrecept är typ som detta, men jag byter ut typ 1 dl havregryn mot hirsflingor och så mosar jag i en banan för extra sötma och fluff. Lite krossade kardemummakärnor eller vaniljpulver förhöjer också smaken!
Så gott det såg ut
Det var det också, JÄTTE! 🙂
Jätte goda
Går det bra med glutenfria havregryn? När jag använt dessa i brödbak har det blivit platta bröd. Ska jag tillsätta något annat än jäst då?
Jag har testat med glutenfria och det har gått bra!