På den tiden som jag körde viktväktarna var detta ett stående inslag som mellanmål minns jag. Det är såå gott och så är inte många kalorier att tala om. Dessutom är det mättande och fantastiskt gottigt.
NYTTIG ÄPPELPAJ MED ”VANILJSÅS”
1 msk minikeso
1 tsk smör
2 msk havregryn
1 äpple
1 tsk kanel
1/2 tsk malen kardemumma
4 msk vaniljkvarg 0,3%
Gör såhär:
1) Skala och tärna äpplet. Lägg i en ugnsfast liten portionsskål. Krydda med 1 tsk kanel och 1/2 tsk malen kardemumma.
2) Blanda havregryn, minikeso och smör i en liten skål. Ställ i micron i några sekunder så att smöret smälter och keson blir lite trådig. Typ 12-15 sekunder skulle jag tippa. Blanda igen så du får en smulig massa.
3) Lägg kesoröran ovanpå äpplet. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Servera med vaniljkvarg 0,3%.
Sååå gott!
SMAKLIG SPIS!