Tänkte bjucka på ett fredagstips när det kommer till fredagsmyset. Detta är riktigt gott och ett härligt substitut för de vanliga tacosen.
Chicken Fajitas, 4 pers
600 g kycklingfiléer
2 msk olivolja
1 stor lök
3 paprikor i olika färger
1 pressad vitlöksklyfta
Marinad:
3 msk limesaft
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 jalapeno, hackad
1/2 dl hackad koriander
Tillbehör:
8 Tortillabröd
Salsa
Skivad avocado
Gräddfil
Strimlad isbergssallad
Gör såhär:
Dela kycklingbrösten, först delar du filen så den inte är så tjock/hög. Sedan delar du dessa på mitten så du får långa smala filéer.
Häll i alla ingredienser till marinaden i en plastpåse, lägg i kycklingen och låt marinera minst en timma. Gärna längre som över natten.
Ta ut kycklingfiléerna ut påsen och salta på dem. Stek dem i 1 msk av olivolja. De ska vara genomstekta men inte torra. Linda in dem i folie, det behåller saftigheten då.
Skiva all paprika och lök, stek dem sedan i resten av olivoljan. Pressa i vitlöksklyftan. Låt stekrester av kycklingen ligga kvar i pannan. Stek på medelvärme i ca 4 min.
Skiva sedan upp kycklingfilén i lite mindre bitar, fyll sedan tortillabröd med kyckling, paprika, avocado, salsa, gräddfil och isbergssallad. MUMS!
Följ mig gärna på min FB-sida för massor med recept, inspo och tips.
Följ gärna min Instagram för mer inspobilder.