Förra helgen bakade jag en fantastisk banankaka med choklad till Kaffestugan. Bakade den i långpanna så det skulle bli lite extra mycket utav den.
Jag blir så glad när jag får till kakor på det här viset. Saftigt och mumsigt. Denna vill jag verkligen att du testar att baka!
BANAN OCH MJÖLKCHOKLADKAKA I LÅNGPANNA
4 ägg
4,5 dl strösocker
225 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 bananer
100 g mjölkchoklad
Gör såhär:
1) Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt.
2) Häll i mjölken i äggblandningen. Vänd det försiktigt så att smeten bibehåller sin fluffighet.
3) Blanda alla torra ingredienser. Vänd ner det i smeten med en slickepott.
4) Smält smöret och häll i det smeten, vänd med slickepott.
5) Mosa bananerna och hacka chokladen. Ha i det i smeten.
6) Lägg bakplåtspapper i en långpanna på ca 25×35 cm. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 20-25 min. Känn med en sticka så att kakan är torr. Pudra florsocker uppepå kakan.
Tips: Pudra gärna lite malen kardemumma och kanel uppepå tillsammans med florsockret. Ät den med vaniljsås.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Så gott
Provade baka denna kaka igår Nina!!Blev smaskens med vaniljsås till!!Tack för receptet ♡Kram.
Vad roligt att höra!
Den blev så god, en ny favorit. Tack för fint recept. Hälsningar Pernilla
Jaaaa, visst är den god? ❤️ Kul att du gillade.