Nu ska du få recept på (enligt mig) perfekta blåbärspajen. Den här är grymt god verkligen!
Jag gillar att smulorna är större än smulor och flyter ut lite när man gräddar den. Jag älskar dessutom att göra smulpajdegen i min assistent. Går snabbt och inget kladd alls.
RECEPT:
125 g äkta smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g blåbär
1 msk potatismjöl + 2 msk strösocker
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 gr. Lägg i rumsvarmt smör, vetemjöl, socker och vaniljsocker i en assistent. Har du ingen gör du bara detta förhand.
2) Kör tills du har smulet klart. Smulet är lite större än normalt, det är helt i sin ordning.
3) Häll blåbären i en pajform. Strö över socker och potatismjöl. Fördela sedan ut smulet ovanpå pajen.
4) Skjuts in i ugnen ca 20 min eller tills den fått fin färg. Ät och njut den med vaniljsås, vaniljglass funkar finfint också.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Jag gör min smuldeg i kastrull! Smälter smöret och blandar i de torra ingredienserna. Så smidigt! Inget kladd och bök med fingrarna. Nu måste det nog bli en rabarberpaj ikväll…..
Vilket superbra tips
Bra tips!
Tack för alla goa recept du delar med dig av:-)
Dessutom fina bilder och bra tips!
Kram
Tack själv, tack för fina ord!
Funkar det med glutenfri mix istället för vetemjöl, tror du?
Absolut!