Dags för ett nytt recept igen. Jag gjorde ju maränger häromdagen. Då blir det ju alltid kvar en massa äggulor som man inte riktigt vet vad man ska göra av? Man kan ju alltid göra lemoncurd (<länk) om man vill…..och man kan också göra denna kakan som jag ska bjuda på nu.
Den kallas för Guldkaka eller Äggulekaka. En riktigt fyllig kaka som är supergod! 🙂
RECEPT GULDKAKA:
4 st äggulor
2 dl socker
75 gram rumstempererat smör
1 st citron
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
Glasyr:
2½ dl florsocker
2 msk smör
1 msk citronsaft
riven citron eller lime som jag använt
Gör såhär:
1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
2. Riv skalen på citronen. Tillsätt smöret, citronskalen, bakpulver och mjöl.
3. Häll i mjölk och rör smeten slät med en slickepott.
4. Lägg bakplåtspapper i botten på en liten ugnsform. Min är 20 X 30 cm. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
5. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den lyfts ut. Låt den kallna.
6. Vispa florsocker och smör. Tillsätt citronsaft från citronen. Bred ut glasyren över den svalnade kakan, riv över lite skal av citron eller lime. Skär upp kakan i fyrkantiga bitar och servera.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)