Idag när det är fint väder och man kan börja ana våren så passar väl kanelbullar i picknickkorgen perfekt! Här hat ni mitt absolut bästa recept på kanelsnurror!
RECEPT KANELSNURROR ca 20 st:
150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1 dl strösocker
½ tsk salt
ca 10-12 dl mjöl
Gör såhär:
1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i bunken. Häll över mjölken och lös upp jästen. Tillsätt smöret i bitar, socker och salt.
3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i degen. Lite i taget tills du har en smidig deg som fortfarande är lite kladdig men ändå smidig. Tillsätt mjölet men spar lite lite till utbakningen.
4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 45 minuter.
6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en avlång platta som är ca 1,5 cm tjock.
7. Ta rumsvarmt smör och fördela på hela plattan. Ta rikligt! MUMS! Strö sedan på strösocker och malen kanel.
8. Vik degplattan på mitten. Dela sedan upp den i 2 cm smala remsor.
9. Snurra ändarna av remsorna åt varsitt håll, snurra sedan den runt ditt finger och avsluta med att fästa änden under snurran. (Se klippet nedan för att se hur jag gör.)
10. Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i 225 grader i ca 10 min.
11. Blanda lite sirap och vatten i ett glas och pensla bullarna när de svalnat.
12. Strö över socker eller doppa bullarna i strösocker. Ät och njut! ♥
Ser jättegoda ut,vad använder du för assistent när du bakar .jag ska köpa en ny å vill ha råd av någon som bakar mycket .Tack på förhand ,en toppen blogg har du som jag läser varje dag.
Hej och tack Britt, så roligt att höra! Jag hat haft både en OBH Nordica Hercules och nu en BOSCH MUM58. Har trivts jättebra med båda, kika på dem vetja!
har ni kvar majlis?
Ja!