Igår bakade jag muffins som är LCHF och självklart då glutenfria. Så goda blev dem. Saffran och kokos gifter sig så otroligt fint tillsammans. Sött, gott och juligt.
RECEPT ca 10 st
50 g smör
½ dl creme fraiche
1 paket saffran 0,5 g
4 dl kokosmjöl (jag använder mig av kokosflingor som jag mixar till mjöl)
½ dl valfri sötning
2 ägg
1 tsk bakpulver
Frosting:
2 dl vispgrädde
1½ dl creme fraiche
1 krm kanel
1 krm malen kardemumma
1 tsk valfri sötning
Gör såhär:
1) Smält smöret.
2) Blanda alla torra ingredienser.
3) Häll i det smälta smöret, äggen och creme fraichen i kokosmjölblandningen. Låt gärna stå och svälla i några minuter.
4) Fördela smeten i muffinsformar
5) Grädda på 175 grader i ca 20 minuter, de får gärna vara lite lite kladdiga i mitten.
Gör frosting:
1) Vispa grädden.
2) Häll i creme fraiche, alla kryddor och sötning.
3) Spritsa ut dessa på muffinsen.